Kreni-Promeni pojasnio šta znači "povlačenje mandata" koje su danas najavili 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

„Odbornici liste Kreni-Promeni će verifikovati mandate, ali će naše odborničke klupe biti prazne i odbornici neće uzimati novac koji nam sleduje iz budžeta. Ovo je naš način da principijelno održimo reč i ne pristanemo da budemo u vlasti u kojoj vlada diktatura, jer prekrajanje izbornih rezultata jeste diktatura“, navodi ovaj pokret u objavi na društvenoj mreži Iks.

Dodaju da ukoliko bi se zvanično odrekli mandata oni bi po automatizmu otišli delom u ruke vladajuće koalicije, a to neće da dozvole.

„Na ovaj način pravimo zakonski vakuum kako naši mandati ne bi bili zloupotrebljeni i šaljemo jasnu poruku da nas odbornički mandati ne zanimaju ukoliko njima ne možemo da branimo volju građana. U međuvremenu, nastavićemo da koristimo sve pravne mehanizme kako bismo odbranili pobedu na Novom Beogradu, Nišu i ukoliko uspemo u tome, zajedno sa ostatkom opozicije pristupićemo radu u ovoj opštini“, pojašnjavaju.

Ova odluka se, podvlače, ne odnosi na druge gradove. U Nišu je njihov tim, kažu, ostvario dobar rezultat – „opozicija predvođena gospodinom Milićem se bori za odbranu volje građana u ovom gradu i mi ćemo ih podržati u njihovoj borbi“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari