SAVO MANOJLOVIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Odluka o učešću na beogradskim izborima doneta je nakon narušenog jedinstva u opoziciji, jer smo u „Kreni-promeni“ ocenili da su time građani ostali paralisani i da im je potrebna nova energija, rekao je jutros Savo Manojlović na TV Nova.

Dodao je će „Kreni-promeni“ učestvovati na izborima za Novi Sad.

Kako kaže, Beograd je jedini grad koji vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) nije osvojila i da se taj grad ne sme prepustiti vlasti.
„Nikada neću sarađivati sa SNS-om“

Istakao je da nikada neće sarađivati sa aktuelnom vlašću.

„Moram da ponovim, ovo sam rekao kada su bile blokade (protiv Zakona i eksproprijaciji i rudarenja litijuma u Srbiji) – ako vam ikada kažem da odustanete od blokada, a nisu ispunjena ova dva uslova, pa sam nabrojao koja su to dva… Dakle, ako ikada kažem da treba sarađivati sa ovom vlašću – nemojte me poslušati“, kaže Manojlović.

Manojlović je nekoliko puta tokom gostovanja ponovio da mu nije logično da se izbori bojkotuju samo u Beogradu, ali i da ne vidi logiku u odlukama samo dela opozicije da na izbore ne izlazi kada je drugi deo opozicije najavio izlazak.
„Kreni-promeni“ izlazi na izbore u Novom Sadu

Takođe, Manojlović je rekao da će „Kreni-promeni“ učestovati na izborima u Novom Sadu.

„Kreni promeni ulazi u trku i za Novi Sad, nema srećnog Beograda bez Novog Sada“, rekao je Manojlović i dodao da će danas ići u Novi Sad.

Nije isključio mogućnost učešća na izborima za još neke lokalne samouprave u kojima će se izbori održati 2. juna.

„Ne mogu da kažem da će Beograd biti jedini oslobođeni grad, jer verujem da će tu biti više gradova oslobođenih u isto vreme. Hajde da se takmičimo koji će grad napraviti bolji opozicioni rezultat. Prema tome, pozivam građane gradova gde se izlazi na lokalne izbore da se zajedno izborimo za slobodnu Srbiju“, kaže Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari