Kreni-promeni: Zbog kršenja izbornog procesa nećemo učestvovati u radu Skupštine Grada 1Foto: Printskrin Nova.rs

Razlog ovog protesta je potpuno kršenje izbornog procesa, što se posebno manifestuje događanjima u Nišu. To predstavlja direktan izborni inženjering i ključni razlog naše odluke,“ izjavio je lider pokreta Kreni-promeni, Savo Manojlović potvrdivši da ovaj pokret neće aktivno učestvovati u radu Skupštine Beograda.

Kao dodatne razloge, Manojlović je naveo pitanje Generalštaba i eksploataciju litijuma, ocenjujući ih kao kršenja zakona i volje građana Srbije. „Bilo kakvi naredni nemiri i građanske neposlušnosti idu na dušu onima koji krše zakone,“ zaključio je.

Angelina Jokić, arhitekta, naglasila je da odbornici Kreni-promeni poštuju deklaraciju stručne javnosti o pitanju Sajma i Generalštaba, koju je podržalo 38 institucija i stručnih organizacija. Objasnila je da Deklaracija predviđa zaštitu Generalštaba kao kulturnog dobra od najvećeg značaja, kao i vraćanje zaštite kompleksu Beogradskog sajma.

Podsetila je da je pokret Kreni-promeni organizovao potpisivanje peticija u vezi s ovim pitanjima, prikupljajući značajan broj potpisa građana.

Podsećamo da su iz ovog pokreta još ranije najavili da neće aktivno učestvovati u radu Gradske Skupštine i da će samo verifikovati svoje mandate budući da ranije planiranim vraćanjem mandata bi njiihovi mandati pripali vladajućoj koaliciji.

Kao glavni razlog ovog poteza i tada su naveli su mahinacije vlasti u izbornom procesu, kao i odbijanje da se prihvate prigovori opozicionih listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari