Krieziu: Most nije tema za dijalog 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Poslanica Samoopredeljenja u Skupštini Kosova Arbereše Krieziu ocenila je da je zahtev Kfora da se odluka o otvaranju mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici donese u okviru dijaloga sa Srbijom – štetan, objavio je dans portal Kosovo onlajn pozivajući se na prištinsku televiziju RTV 21.

Krieziu je rekla da otvaranje mosta nije tema o kojoj bi trebalo da se govori u dijalogu, i da je Kosovo odlučno da otvori most u koordinaciji sa saveznicima.

Prema njenim rečima, zahtevi poput onog iz Kfora potkopavaju dobru veru i glavni cilj dijaloga.

“Otvaranje mosta je definisano dogovorom. Moramo da se ponašamo kao država, bez obzira da li se to sviđa Srbiji, to nije tema o kojoj treba da se govori u dijalogu“, istakla je poslanica Samoopredljenja, stranke kosovskog premiejra Aljbina Kurtija.

Ona je navela da je Vlada u koordinaciji sa bezbednosnim institucijama dala odgovarajuće procene da li postoje uslovi za otvaranje mosta i podelila operativni plan sa Kforom.

„Kfor mora da sarađuje sa institucijama Kosova i da ne poziva da se to pitanje vrati u proces dijaloga, jer je to štetno“, rekla je Krieziu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari