Zašto bi američki ambasador Hil bio zabrinut da je Srbin?

Ostavite komentar


  1. Ma nemojte reći, Vi se plašite Rusije, oni se Vas ne plaše, a zašto se Vi mislim na Vaše plašite već vekovima Rusije , prosto neverovtano, to je neka fikcija sa Rusima, niti vam žele zlo, niti vas podkradaju, niti vam bilo šta rade što nije u skladu sa Zakonima i ne smao to već ste i države Evrope podgovorili da ih se plaše a Vi , mislim na Vaše , šta ste im sve radili kroz istoriju , šta ste im sve smeštali, kakvim ste se sve gadostima služili protiv tog naroda , sada se opet služite eto baš sličnim gadostima optuživši da smo za Ruse , a pa uplašili ste se da ne dodju kojim slučajem da Rusi kopaju , ne bojte se neće, kod njih ništa nema što ne bi bilo dobrovoljno za razliku od Vaših metoda .

  2. Kada bi ambasador Hil pokazao zabrinutost zbog nestajanja institucija, strmoglavog pada ljudskih prava i sloboda, frontalne borbe režima protiv slobodnih medija, naklonosti srpske vlade kriminalu i kriminalcima.. imao bi poštovanje većeg dela javnosti Srbije. Međutim, permanentno lobiranje u korist stranih okupatora koji otimaju narodu ono što im je jedino preostalo, zemlju i vodu, zbog ličnog profita, izaziva opravdani bes i narastajuće nestrpljenje da mu što pre vidimo leđa. Imamo mi dovoljno naših razbojnika koji nas temeljno pljačkaju.

  3. Gasi mešalicu, motaj kablove, pokrivaj pesak i ćao. Da se pokrene inicijativa u UN ili gde već treba da se Srbiji otprizna državnost da se izglasa rezolucija da su Srbi u 21.veku zvanično debili.

  4. Нас Србе само интересује забрана и то вечна забрана рударења литијума у Србији. Да је некаквих норми на овој планети компанији каква је Рио Тинто био би трајно забрањен рад свуда у свету. Због њихових злочина и штете коју су направили и оставили свуда и против људи и против природе. И то трајне штете. Непоправљиве. А да се ико мало боље позабавио њиховим пословањем разумео би мрежу утицаја на поједине политичке и друге организације. И то све захваљујући миту и корупцији. Није само време да се у Србији стави тачка на ову појаву већ на глобалном нивоу. А ни демократија и плутократија не могу да функционишу у симбиози а да свет не буде коначно потопљен. Инвеститори и корпорације заправо су заменили институције. И они желе да пишу правила. У таквом систему нема опстанка ни за човека ни за живи свет и природу. Посебно у светлу употребе и злоупотребе АИ. И на људима је да не пристану да буду робови.

  5. Demonstracijama su jedan demokratski izraz gradjana I tu mogu da se nadaju i amerikanci da li tada treba Hil da bude zabrinut,pa u vladi Srbije koju Hil podržava sedi bar pola proruskih i prokinaskih ministara,pa i sam predsednik Srbije neznas se šta podrzava pa ne vidim da to Hilu smeta njemu smeta narod koji neće da ga truju razne rudarske kompanije koje imaju jako lošu reputaciju u oblasti rudarstva.
    Sasvim je logično da svaki narod pa i mi srbi branimo svoj interes a to je nema kopanja.

  6. Ironija srpske nesreće je što su glasači SNSa većinski pro-ruski ili ako hoćete anti-evropski orijentisani, a čovek za koga glasaju je pre sveka anti-srpski orijentisan i rukovodi se jedino ličnim interesima. Pitam se samo koliko treba biti priglup i paliti se na priče o Đilasu i zloj opoziciji a za to vreme smo svedoci gubitka Kosova i rastakanja države u najgorem smislu reči.

  7. Da sam Amerikanac, ja bih bio zabrinut da mi je ambasador osoba kao što je Hil.
    On samo bruka Ameriku. Vodi se više ličnim interesima, nego promovijom američke demokratije i njenih vrednosti.

  8. Čista zamena teza. I mućenje vode.
    Šta ambasador Hil ima sa tim? Ništa.
    Njegova izjava je mešanje u unutrašnje stvari druge zemlje.
    Gde je predsednik da mu to kaže?
    Sad to što su Amerikanci, Rusi i još mnogi navikli da to rade je sasvim druga priča.
    Ali zna se da kad god su se mešali ili intervenisali to nije bilo u interesu zemlje u čija unutrašnja pitanja su se mešali već isključivo u interesu njihove zemlje.
    Toliko o Hilovoj izjavi.
    Da li su protesti protiv iskopavanja litijuma opravdani ili ne?
    U uslovima gde institucije sistema ne funkcionišu apsolutno jesu.
    Po onoj narodnoj bolje sprečiti nego lečiti.
    I dalje nije jasno kakav bi eventualni boljitak imali gradjani Srbije od iskopavanja litijuma. Treba neko iz vladajuće većine to objasni. Može i predsednik na svojoj tabli (ako se nije pokvarila).
    Kako bi se to odrazilo na standard običnog gradjanina Srbije?
    Verovatno nikako.

  9. Duboko smo dirnuti vasom zabrinutoscu vasa ekselencijo koju svakako iskazujete zarad nas i nase buducnosti. I mi smo bili veoma zabrinuti kada ste nas bombardovali,rusili nasu zemlju, ubijali nasu decu. Neznam koliko vam je jasno da ocima ne mozemo da vas vidimo,vi belosvetske protuve,koje pokusavate i Kosovo i Metohiju da istrgnete iz Srpske drzavnosti. Neznam zasto vam Vucic nije objasnio da mi imamo starije plotove(ograde,ako Vucic nezna sta je plot) od vase drzave,zasto vam nije objasnio da je na Kosovu Polju poginuo sveti Knez Lazar i izginulo citavo srpstvo.
    To sto vam je ON obecao,ili obecava,mozete slobodno da okacite macku o rep. Nece kopati litijum Vucic,niti bilo ko posle njega,a narocito ne vi i Solc. Nece Srbija da potpara Nemacku auto industriju,pa dokle ti Nemci,dosli ste 918,pa ste probali 41,hajde probajte i danas pa ce te ponovo proci kao i dosada.
    Ponovo vam kazem moze AV da vam obecava kule i gradove,nema od te rabote nista.

  10. A bre ljudi, gospodo Srbi ! Uprite mi prstom u coveka Amerikanca, a politicara, kome se ista moze verovati, Pa to su samo „mice“ sa dva lica : Dok te gledam, jezik i faca mi je “ uz tebe“, ali istog momenta „azdaja“ iz mene je preko okeana, a ti samo „azdajin“ obrok. Sa njima samo MORAJUCE sluzbeno i NIKAKO vise, ni tanjir ni kasiku za istim stolom, Ne pridavati mu nikako vecu paznju od svakog drugog ambasadora, da pace !

  11. bilo naređeno, da učestvuje u odrubljivanju glave Karađorđu, posle da po njemu da nazovu Auto-Put, Milosh The Great!

  12. Bas mene vruga za interese Amerike, Rusije, Kine. Ja gledam svoju zemlju i ne zelim da bude unistena za naredne generacije.
    Ova vlast je omalovazila zakone i standarde, i u isto vreme dala zeleno svetlo svojim kriminalcima da rade sta god zele.
    Ovakva vlast ne ume ni fabriku vode da kontrolise, kako ce kontrolisati kopanje litijuma. Posledice bi bile pogubne.

  13. Sećam se kad je Američki ambasador upadaou Republičku komisiju kad je Boško prešo cenzus. U pristojnim zemljama ovakvi gospodin bi bar bio obavešten o nepristojnom ponašanju zemlje domacina al kolonija je kolonija

  14. Pa itekako je to proruski i to namerno jer je rio tinto kanadska kompanija, pitao bih da li bi bili tako radikalni za zi jin, železara smederevo, ling long i gasprom i eksploatacije nafte i zagađenje pančeva i cele vojvodine istočne srbija. Ovi putinofili tu ne bi bili.

  15. Nije rekao sta ce da nam rade ako se litijum ne vadi. I EU, naravno. Ako ne moze milom kojom je to silom? U USA je to jasno definisano i lepo uredjeno. Protestujes mirno protiv genocida u Gazi, izrazis preokupaciju, smene provosta, dekana, profesora, izbace studenta sa fakulteta, prebiju te, dobijes fajl, gotova karijera i to je to.

  16. „Nismo 100 odsto uspešni u tome, ali se zaista trudimo da ne dođe do situacije da SAD, a posebno američki poreski obveznici, ne finansiraju internu debatu unutar srpskog naroda“, kaže Hil.

    U isto vreme Stejt Department, Department of Difens, CIA, finansiraju raznorazne američke zadužbine i CIA tvorevine koje zovu nevino „demokratskim institucijama“, a koje su umešane u sve sfere društvenog života, u svim zemljama na svetu pa i u Americi.

    Svuda finansiraju iste takve lokalne organizacije i aktiviste (koordinatore) koje se za njihov račun aktiviraju na domaćem terenu. Specijalni rat preko proksi „demokratskih institucija“ – NVO, mediji, nauka, sudije i tužioci… ma nema gde ih nema.

    Pogledajte u šta se sve mešaju naši NVO, „nezavisni“ mediji „eksperti“ i ostale „demokratske institucije“ tojest civilno-cenzorski sektor, i jasno vam je koliko se Amerika ne meša u srpska posla.

    A gde je taj ruski uticaj? U tome što u Srbiji možete da gledate i RT, uz ko zna koliko zapadnih i prozapadnih medija?

  17. ja bih isto bio zabrinut da sam amerikanac narocito u zemljama van zapadne interesne grupe-a ima ih puno

  18. I bez Hila Srbija ima gomilu naprdnih problema. Iskopavanje litijuma (bora …) je trenutna tema koja je vrlo bitna (za nas zbog očuvanja života, prirode … a za ‘investitore’ zbog profita bez obzira na štetu). Ako sprečimo ovo trovanje dobićemo šansu da se osvestimo i na drugim planovima (politički, ekološki, moralno …) i krenemo u rekonstrukciju države i društva, od vraćanja pravne države do ekološke svesti.

  19. Srbiji prodaje price, a u vlastitoj zemlji je Veliko Nista!
    Ambasador u hijerarhiji visoke politike je beznacajna figura.

  20. Hil prosto ne vidi da je sa Vučić NAKLONJEN Rusima jer je to Šešeljeva škola…..od Zapada dobija pare pa ih laže i obećava……a zašto recimo taj litijum ne ostavimo našoj deci da eksploatišu,ta ne moramo sve rasprodati…

  21. Lično JESAM protiv iskopavanja litijuma.
    Ono zbog čega je HILL zabrinut je sto su najveći pojedinačni akcionari Rio Tinta KINEZI i Rusi koji su sakriveni preko firmi na raznim ostrvima i u Engleskoj.

  22. Uskoro, kad na američkim izborima pobedi Kamila Haris, više nećeš biti ambasador u Srbiji a logično ni na Vučićevom platnom spisku…narod je rekao-nema kopanja…da li ti je jasno…ako nije razjasniće ti se….

  23. Ako treba da volim Amere a da se plašim Rusije bolje da me nema ,što se tiče nas mi smo srećni i bezbrižni što smo Srbi a ne Ameri i Izrslci

  24. Njega bi trebalo proglasiti za personu non grata da na vlasti nisu poltroni. Ja sam levicar i slazem se sa prof J.Bakicem da je Nato teroristicka organizacija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.