Kristofer Hil: Rio Tinto nije samo običan rudarski projekat, SAD se trude da ga podrže

Ostavite komentar


  1. Brate rudari malo po Americi sa Rio Tintom.Srbija bi da rudari i vadi litijum iz vode kao u Nemačkoj.

  2. Tačno tako, on nije običan, one je neobičan rudarski projekat, jer je uništio životnu okolinu gde god se pojavio. Da nisi vlasnik njihovih deonica ?

  3. Gradjani Srbije ne zele riotinto na ovim prostorima,hvala na ponudi i jos vece hvala na vasem razumevanju,pozdrav………

  4. Klasični imperijalisti i kolonizatori kopajte u Americi ostavite Srbiju na miru m’rš iz Srbije

  5. Podržite, ambasadore, Rio Tinto da rudari po Vašoj zemlji, kada ga već toliko cenite…

  6. Kopaj ambasadore i povezi sa zelenom agendom ko ti brani ali kod tvoje kuce a ne ovde !

  7. Ajde čiča ti lepo kući pa se tamo bavi zelenom ekonomijom sa svojima najmilijima!!!!

  8. Jadno je sto Srbijom upravlja strani plaćenik koji bi svu prljavu industriju strpao u jednu malu zemlju da od nje napravi doživotnu deponuju… Da zatruju i ubiju sve živo oko nas i u nama….

  9. Gospodine Hil, Srbija NEĆE biti rudarska kolonija Rio Tinta samo zato što Vama i Amerikancima korupmirana vlast u Srbiji to obeċava. Srbija je previše mala zemlja da moźe da podnese uništavanje koje Rio Tinto ostavlja iza sebe po celom svetu. Mi nemamo drugu zemlju u kojoj ćemo živeti da bismo pustili da nam uništite i ovo malo rodne zemlje koju imamo. Doneli ste nam staklene perlice i ogledalca i obećanja, kao Indijancima, u zamenu za zemlju, vodu i vazduh koji dišemo? Gde su sada Indijanci? Znam da će „prospreritet“ biti Vaš i onih korumpiranih u našoj zemlji, a uništenje i beda naša, kao svuda gde je prošao Rio Tinto. Okanite se Srbije, nismo mi Indijanci.

  10. Moramo uzeti stvar,u svoje ruke i narod na ulice i proterati iz Srbije. Loznica i Valjevo rodna zemlja plodna poljoprivrednici,stočarstvo sta ce mo jesti GMO više ima bolesnih nego zdravih ko ih je podržao taj nek ih protera mars iz Srbija da sva deca žive normalno SRBIJA RUSIJA NE TREBA NAM UNIJA nismo robovi SRBIJA nije prcija tesko nama i našoj deci zato beže preko trbuhom za hleb Ćuto samo ih uništavaj i bori se do kraja za čist vazduh zemlju i vodu.

  11. Oće li da kopa Rio Tinto u Nemeckoj? Što neće? Nemci leže na bogtstvu!

Ostavite komentar


Politika

vilijam barns

Glas Amerike: Upadljivo ćutanje Beograda o poseti šefa CIA Vilijama Bernsa

Boravkom na Kosovu u četvrtak i petak, direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns okončao je posetu regionu tokom koje je obišao i BiH i Srbiju, ali je poseta Beogradu ostala obavijena velom tajne - od detalja da niko u Srbiji nije ni potvrdio Bernsovu posetu, do toga s kim je i o čemu razgovarao, piše Glas Amerike (VOA). 

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.