Krstić: Pregovori jedina šansa da nešto sačuvamo; Anđelković: Krstić je za kapitulaciju Srbije

Dvojica analitičara objašnjavaju za Danas zašto se ne slažu na temu Kosova

Ostavite komentar


  1. Krstic je lafcina, nema sta.
    Prvo Tadiceva, a sad i Vuciceva siva eminencija.
    Nista njemu nije problem.

    Kao ni ovom vajnom Vucicevom analiticaru.
    Krstic verovatno jeste za kapitulaciju, ali je utisak da licno veruje da to za nas dobro. Andjelkovicu je, sa druge strane sve jasno, kuda ovo vodi i kakve ce biti posledice, ali je pozicija rezimskog analiticara isuvise lagodna da bi bilo sta menjao.

    1. Krstić ne sme da ima svoje mišljenje. On govori samo ono što prija ušima njegovom gazdi.

  2. Krstiću ti si medicinar, idi leči ljude, sada je prilika da se istakneš.

  3. Naivno sam verovao mnogima nakon oktobarskih promena, zatvorena poglavlja govore sama za sebe. Res, non verba.

  4. Krstića, kao i ostale Tadićeve analitičare i saradnike Vučić je oberučke prihvatio, jer su mu bili potrebni za unutrašnju politiku, mogli su da govore protiv Tadića i DS što je istina, a bez srama i što nema veze sa istinom.
    Sada treba naći rešenje za Kosovo, Krstić naravno nema pojma, pa mu je najlakše da se prikloni najjednostavnijem rešenju koje predlažu zapadnoevropske zemlje i SAD, a da okriljuje neku bivšu vlast, na koga misli ni on ne zna.
    Prošla vlast je Josip Broz, Slobodan Milošević i njegovi koalicioni partneri Šešelj i Vuk Drašković, a posle njih DOS, pa Koštunica i Tadić, a sa svima Dinkić.
    Aktuelna vlast je vodila Srbiju devedesetih, kada se raspadala SFRJ i naravno rešavao status Kosova, kao i bivših republika.
    Sada ne postoji dobro rešenje i kako god bude biti će loše.

  5. Koliko pratim istoriju, Sloba sa Vucicem i Dacicem je kapitulirao jos 1999 na Kosovu i to potvrdili zvanicno potisom i povlacenjem vojske i policije. O cemu ovaj kvazi patriota prica.

    1. Pa nisi pazio na času, on je potpisao rezoluciju a ne poklanjanje teritorije. 1244 je uspostavljanje mirovne misije.
      Ispada da ako su i Srbi kapitulirali pod Nemcima i turcima da nisu imali pravo na povrat svoje teritorije?

  6. Ko je taj samozvani analitičar Nebojša Krstić, Krlo da izveštava te o bilo čemu što on govori.

  7. Kosovo i Metohija su deo Srbije sta god Krstic ili Andjelkovic pricali i tacka. Srbija NIKAD ne sme da prizna tu vestacku, siledzijsku, NATO drzavu. Narod je svestan sta to dalje povlaci. Svet postuje samo snagu. Mi koliko god smo jaki ili nejaki moramo da se borimo za nasu dusu i srce. Na drugoj strani je vecita sramota. Ko moze da zivi sa tom sramotom nek ide za Nemacku. Ne interesuje me ko je na celu Srbije. Intereuje me samo Srbija. Ponosna i casna Srbija. Moja deca su se rodila u toj Srbiji, rasli u toj Srbiji, vaspitani u toj Srbiji, rade u toj Srbiji i napravili nove Srbe u toj Srbiji.

    1. A ja i moja deca smo se rodili u SFRJ, preciznije, u Vojvodini. Kada sam završila fakultet i zaposlila se,takodje u Vojvodini , od prve plate pa sve do cepanja Kosova mislim, od plate su mi ( naravno, ne samo meni) oduzimani doprinosi za nerazvijene republike i Kosovo. Imate li pojma koliko je Vojvodina osiromašila zbog Crne gore i Kosova? Ma dosta mi ih je više,na glavu su mi se popeli. Vojvodina se ispraznila , naša deca su otišla u Italiju,Ameriku , Nemačku ali su došla deca sa Kosova, iz Bosne, Crne gore…Pun nam je nos Kosova. Možete da se busate da ne date Kosovo samo ako ćete svoju decu slati u rat za Kosovo, ja moju ne dam. Da li Vi imate rešenje da se Kosovo povrati? S kojim pravom pričate da svi kojima se ne svidja idu u Nemačku…Pa skoro da nikog i nema..Možda Vaša deca imaju neku ideju….Pokušavste da budete veliki patriota pa već predpostavljam odakle ste….

      1. Gospodjo,ne zaštite se,nisu vam srbi s Kosova krivi sto su vasa deca otisala,poslali ste ih vi za boljim životom,i niko vas ne tera da radujete,ali ne smete takodjr da prodajete Kosovo,

      2. Ne znam sta ste predpostavili ali ja sam iz Beograda i ne pokusavam da budem veliki patriota nego Srbin kome je vazna cast i postenje, Otac, iz Beograda. Deda iz Beograda (streljan na Banjici). Pradeda iz Beograda. Mada ne razumem kakve to veze ima. A ne znam ni zasto je vasa muka veca od moje. Ja sam obican radnik. Zena mi ne radi vec 10 godina. Sin se ozenio i radi (jedno dete). Cerka se udala i radi (dvoje dece). Svi se odlicno slazemo.

    2. Mi živimo sa tom sramotom već 21 godinu pa nikom ništa. I nećete ništa uraditi i kad Vučić sutra prizna Kosovo.

    3. Svemire, bas Ti je prica svemirska. Hoces li se Ti sa svojom decom boriti u ratu koji dodje ili ces tudju decu gurati u rat. Pre ovo drugo, nagledao sam se takvih svemirskih prica za Srbiju i pogibije dece kao posledice verovanja u te price.

      1. Danas je gospodine Pavle, oružje daleko naprednije nego u ranijim ratovima u svetu pa se sa tim u vezi ne moraju slati deca u rat, dovoljno je pritiskati dugmiće. Kao što su nama 1999. godine činili kada nismo bili dovoljno naoružani najmodernijim sredstvima.

        1. Nisi li se valjda ponadao da mi imamo „dugmiće“ ???
          Nemamo ni vreće sa rajsfešlusom. Mučeniče

    4. @Svemir***Kosovo je „deo Srbije“ a tamo ne postoji nijedna grana srpske vlasti,zakonodavna,sudska,izvršna!? Gde su na Kosovu srpski vojnici,policajci,graničari,carinici,poreznici,ministri,sudije…? Možete tu svoju mantru „Kosovo je Srbija“da ponavljate do besvesti ali je realnost sasvim drugačija!Tamo postoji Parlament Kosova,poslanici,Vlada,kosovski ministri,predsednik države,premijer,ROSU,partije…Eto vam vaša tačka!

  8. O Krstiću ne bih. Dovoljno je rečeno.

    Anđelković je „analitičar“.. U kojoj normalnij zemlji neko ko se predstavlja kao ekspert, analitičar može sebi da dopusti da nesistomišljenika zove kapitulantom, “ izdajnikom“ i slično? Eventualno još u Putinovoj Rusiji.

    1. Rata će biti i ako priznamo i ako ne priznamo Kosovo, jer smo označeni za uništenje. A kad ulete sa svih strana u Srbiju nećeš imati izbora. Ili ćeš se boriti ili umreti jer više nemamo kud.

  9. Krstic je dobio veliki novac iz budzeta Srbije da podrzava kapitulaciju zemlje.Sa tim novcem moze uvek da se preseli u Kaliforniju.Sta njega briga za srpsko Kosovo i Metohiju(dovoljno mu je i jedan sokak jednog sela)-covek je politicki nadrilekar koga je i Tadic placao suvim zlatom….!

  10. Srpska vojska i država su sa krvavim rukaman i na sraman način napustili Kosovo. Poslednji put desilo se 10.06.1999 potpisivanjem Kumanovske Kapitulacije. Srbija je napustila
    „Raj južnih slavena“ tako su je zvali srpski pametnjaković, članovi SANU, zbog podzemnih bogatstva Kosova, koji su svoj narod zaratili sa susednim narodima. Izreka „Trepča radi Beograd se gradi -Trepça punon Beogradi ndërton“ zapečaćena je jednom za uvek.
    Hvala, faleminderit.

  11. Gospodo draga,zaista ne mogu da odlučim ko je „pametniji“od vas dvojice,ali za vašu informaciju po pitanju Kosova mi smo kapitulirali još juna ’99!!!
    Toliko!

    1. Niste kapitulirali nego ste Kosovo Albancima dali kod Vas Srba to lako ide 80% Kosovo nije moja briga

      1. Bio sam i 99 na kosovo ako treba i sada ali necemo dati srpsku kolevku znam dasu mnogi srbi izdajnici bili i tada pa i sada ako damo kosovo dacemo sandjak dacemo vojvodinu i sta osta od srbije hvala lepo svakome ali jasam pai mnogi pre i rat nego danas gaze vise a srbska vojska i naoruzanje nisu kao 99 mnogo napredne tehnologije ima zna to i nato

  12. Najzad se oko neceg slazem sa Krsticem. Nema sta da se ceka. Nego neka Vucic proguta knedle i zavrsi pregovore. Dosta je bilo prenemaganja i izgovaranja!

    1. To moze ovako, nije sve nase nije sve njihovo, nama sve gde su srbi ostalo njima, i da nam se otpise ceo dug koji imamo, da smo na nuli, zavrnes im dole slavinu, pa nek uvoze preko crne gore i makedonije

  13. Ipak ova dvojica imaju nesto sustinski zajednicko.Obojica podrzavaju SNS u izgradni politickog sistema koji danas imamo u Rusiji.Zato je njihov navodno razlicit odnos prema Rusiji manje vazan .

  14. Gde ovu dvojicu nađoste, dva stoprocentna prorežimska lika da komentarišu o nečemu tako bitnom. Tu od objektivnosti nema ni slova O a kamoli nečeg pametnijeg.

  15. Nema šanse da se prizna jer Srbiji se ne nudi ništa osim pomeranja fokusa na Sandzak i Vojvodinu gde će prvi najborbeniji autonomaši biti upravo dodji si bosanci koji nemaju tamo korene i mrze Beograd.
    Ako priznamo Kosovo najebali smo.
    Ako ne priznamo (90% država ima prikriveni konflikt oko granice) imamo šansu da gradimo solidno integrissnobdruštvobali uz vlast posteniju od ove koja ist vuče u provaliju svojom korupcijom i uništavanjem privatizacijom javnih dobara.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.