Ksenija Marković: Misija OEBS da posmatra i glasanje van biračkog mesta 1Foto FoNet Kostadin Kamenov

Poslanica Demokratske stranke Ksenija Marković izjavila je danas, posle sastanka sa Misijom Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), da Srbija nije demokratska zemlja i nema fer izbore.

Ona je novinarima rekla da je sastanak bio informativnog tipa i da iz Misije ODIHR nisu dali komentar o izbornim uslovima, već su želeli da znaju na šta da se misija fokusira.

„Pokušala sam da naglasim problem sa biračkim spiskom, upisivanjem ljudi u spisak u Beogradu i Novom Sadu“, rekla je Marković.

Ona je dodala da je tražila da Misija posmatra i glasanje van biračkog mesta i ukazala da tajno glasanje u Srbiji ne postoji, jer birači vlasti moraju da fotografišu svoje glasačke listiće.

Upitana o izbornim kolonama opozicije, Marković je istakla da se DS uvek zalagala za stvaranje široke društvene opozicije proevropskih aktera, ali i uključivanje sindikata, građana i aktivista.

Kako je istakla, „stav DS je uvek bio za okupljanje proevropskih stranaka u jednoj koloni, ako postoji konsenzus o tome“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari