Kusturica: Rusi su uvek saveznici, što ne znači da su uvek prijatelji

Ostavite komentar


  1. Pa da si i nesto u svojoj profesiji( oskarovac, recimo), to ti jos uvek ne daje pravo da dajes lekcije ostalima , posebno iz sfere politike. Pazi sta je za tebe Djokovic, pa ne laprda okolo o Rusiji, Zapadu, velikim temama. Mi vidimo sta si, kako si izdao svoj narod i svoju zemlju( religija je nebitna) kad si imao sansu da im se oduzis. Pobegao si u suprotan tabor, sto je za smrtnog coveka nesto neoprostivo. I jos ih i dandanas vredjas, pljujes na hiljade nevinih zrtava, ucviljenih , silovanih, streljane dece i zena. TI si moralna i eticka nakaza za sve normalne ljude, za sav zdravorazumski svet. Seseljevci i dodikovci su tvoj svet. Tamo i ostani. Nema vise za tebe Sarajva, mrtvi frajeru sa atomskom bombicom u dzepu. Uzivaj u Mokroj gori sam. Sam si, znamo.

    1. Potpisivanje laznim srpskim imenom ce sigurno da ti pomogne u spoznaji sopstvenog dejtonskog, frankenstajnskog, etnicki i muslimanski cistog nedonesenog, nakalemljenog identiteta, koji sebe trazi u stalnom patoloskom izmisljanju i nasladjivanju nekakvim genocidima, zrtavama, silovanima i ubijenima, … u drzavi za kojom si ceznuo, borio se, i dobio je, i iz koje svi (religija nebitna) pokusavaju da pobegnu?! Zato se dobro zamisli ko je tvoj svet, tvoj narod i tvoj tabor, u stalno rastucem islamskom Sarajevu, u kom si ostavljen sebi i svojim novim komsijama ciji jezik i obicaje ne razumes, zadojen u cutanje saudijskim parama i novim dzamijama, … milion kilometara od Mokre Gore, u koju se preselilo sve ono sto prava Bosna jeste.

    2. Nemoj tako ostrašćeno i animozno Rašide, pa Kusto je najbolje sto se desilo i Muslimanima i Srbima u zadnjih 50 godina. A tvoje riječi su dokaz da Tamni Vilajet ostaje zauvjek Tamnim Vilajetom i da niko u svom selu hodžom postao nije.

    3. Rifate, koji se predstavljaš kao „Rajko“, valjda da se „glupiu“ Srbi ne dosete, za tvoju informaciju, Kusturica nije „POBEGAO, Kusturica NIJE IZDAO, Kusturica se samo vratio svojim korenima, svojoj veri, svomer poreklu i svome narodu. Zašto ti, i trebi slični, koji se deklarišu kao ti, smatrate da je prelazak u Islam vrlina a povratak u veru svoji predaka izdaja, greh i sramota?! Da li Vi imate imalo mozga, kada ste u stanju da izgovorite ovakve uvrede čoveku kome niste dorasli ni do „onih“ stvari?! Ako je već neko nakaza, kako ti ovde „čašćavaš“ gospodina Kusturicu, onda si ti pravi primer, konvertitske nakaze, koja postupke svojih predaka, koji su „veru prodali za večeru“, smatra neverovatnom vrlinom, pa valjda zbog te „vrline“ ne možeš da oprostiš ostatku Srba što se nisu i oni odlučili na taj „progresivni“ korak, već su ostali privrženi svom narodu, svojoj državi i svojoj veri?! Ti, kao i većima muslimana, danas Bošnjaka, ne možeš Kusturici da oprostiš samo jedno? On je javno izrekao ono što svi vi muslimani u Srbiji i Bosni znate, a to čuvate kao najveću tajnu i izbegavate da o tome govorite odnosno, da ste u jednom vremenskom periodu iz Hrišćanstva prešli u Islam. Da tragika bude veća, danas to vama muslimanima niko ne zamera ali, vi, iz samo sebi znane patologije, zamerate onima koji se nisu odlučili da budu nešto što nisu?! Smešni ste. Inače, što se silovanja tiče to je uobičajena praksa medju tvojim sunarodnicima. Tako „širite veru“, što nikako nije u koliziji sa shvatanjima većine. Pogledaj ponašanje koje muslimani praktikuju bez obzira da li su u Siriji, Indiji, Pakistanu, Srbiji ili Nemačkoj?

  2. A vi poturice niste izdali svoj narod?A ti si Rajko ko što sam ja Mehmed!

  3. Rajko, ako si ti Srbin, kao što ti ime govori, onda te stvarno žalim jer se sarajevskoj mahali moraš neprestano dokazivati da si se istinski preobratio i da si postao njihov. Ne znam odakle si zalutao, ali prvo što si trebao naučiti da se grad u koji si odnekud šljego ne zove Sarajvo. Svako ko je nešto vrijedio je otišao iz Sarajeva da se nikada ne vrati jer zna da onog grada prije rata više nema. Kusta se vratio svojim korijenima jer poznaje porodičnu istoriju, a ti ćeš kao i svaka repa bez korijena biti na kraju odbačen od ovih kojima se sada uvlačiš jer oni takve kao što si ti u dubini duše najviše preziru.

  4. Nit su saveznici nit su prijatelji!
    Samo gledaju kako najbolje da iskoriste srpske „naivčine“ na političkom, i ekonomskom planu…

  5. Kusturice, kad se vec frljas sa pojmovima, navedi kada su to Rusi pomogli Srbima, pomogli a ne prodali pomoc?

    1. A, VI, kao „realista“, navedite kada su nam SAD, V.Britanija, Francuska, Italija, Albanija ili, bilo koja druga država Evrope, pomogla?! Da li su nam „pomagali“ samo onda kada su nas gurali u sukobe, u rat, da li samo onda kada smo trebali da ginemo, da svojim životima hranimo razne avetinje, koje su harale svetom ili, možda, postoji i nešto drugačiji vid pomoći? Da li su nam pomagali kao Francuzi pa su nam posle Prvog svetskog rata ispostavili račun za 300.000 pertli za vojne cokule? Rusija je ušla u Prvi svetski rat zbog Srbije, gospodine. Ako nešto malo pročitate shvatićete. Ruski Car je ušao u rat kada je to Rusiji najmanje odgovaralo. Zbog toga je zverski ubijen sa svojom porodicom. Šta očekujete od Rusa? Da Vam daju 1000 evra kako biste kupili polovnog „nemca“ da se vozikate po selu? Očekujete da vas „hrana i brane“?! Umesto toga, molio bih Vas da se setite kada ste Vi nekome pomogli? Kada ste zadnji put svojoj tetki u selo odneli 200 grama kafe? Kada ste donirali nešto za beskućnike ili one koji nemaju?! Nemojte sve da posmatrate iz perspektive sopstvene bede gospodine.

  6. Klasican prevarant mrzi zapad voli rusiju ali bema problema da putuje na zapad i zivi tamo. Isti i Jeremic, mrzi zapad ali redovno putuje tamo i cerka mu je amerikanka a ne Srbkinja.

  7. Tako je Rajko, negirati sredinu u kojoj si ponikao, stekao slavu, postao uspesan. I Emir i Nele…su dosli u Srbiju…i zive od sarajevske slave. nele pogotovo. Pitam se…ko bi oni danas bili da su,recimo, rodjeni u Trsteniku i da su im roditelji radili u namenskoj industriji? Sarajevo, bas onakvo kakvo je bilo, je iznedrilo i probudilo talenat koji je tinjao u mnogim glavama. Cela se Juga divila tom pokretu i mentalitetu…stil zivota je kod svih bio slican…vrsta humora, takodje. To su samo Emir i Nele kanalisali i zabelezili. Ne treba negirati Bosnu.

  8. Nesto za tebe u „Sidranovo ;ime. Kad sam Mogo nisam mogo, sad kad mogu vise ne mogu

  9. Rusi su uvek saveznici samo na papiru,a prijatelji su samo onda kad je to u njihovom interesu.Uvek bilo i uvek ce biti.Neka hvala,bolje nam je bez njihovog saveznistva i prijateljstva.

  10. kusto ili pričaj kako je bilo ili ne pričaj ništa. mani nas istorije kao što je ti u tvojim filmovima prikazuješ. zapadni saveznici su nam pomogli za klasu više od Rusa u ww1. Stop bezočnim rusofilskim lažima.

    1. Kazi mi na cemu si pa da i ja probam. Nekad bih promenio stvarnost ali ne moze. Vidim da tebi dobro ide.

  11. Bio neki albanac koji se zvao Gjergj ( Djordje) 1939 godine kad su Italjani okupirali Albaniju Gjergj je pod hitno potrcao ke prefekturi da promeni ime na Gorgio, 1943 Italia kapitulira i nemci stigli i Gorgio opet pod hitno potrcao ka prefekturi da bi opet promenio ime od Gorgio na Jorgun ali ovog puta nemci umesto da mu dozvole da promeni ime oni ga pod hitno streljali, to sto je interesantno pre nego da ga bace na jamu nemci nasli kod njega papire na kome se vidijelo da je Gjergj odnosno Gorgio, predvideo da promeni ime na Joruga u slucaju neke hipoteticke okupacije Albanije od strane Japana . Tako ce i Emir odnosno Nemanja zavrsiti kad tad u neku sep….. jamu

  12. Bravo profesore. Svaka čast. Pravi si patriota. Nek ti Bog da zdravlja i sreće.Živeo.

Ostavite komentar


Politika

Raspoređeni odbornički mandati u Nišu: SNS ima tesnu većinu 10

Raspoređeni odbornički mandati u Nišu: SNS ima tesnu većinu

Gradska izborna komisija (GIK) u Nišu dodelila je mandate budućim odbornicima, a prema toj raspodeli, 30 mandata dodeljeno je listi oko Srpske napredne stranke (SNS), 16 Grupi građana “Dr Dragan Milić”, deset listi “Biramo Niš”, po dva listama “Kreni-promeni - I ja sam Niš” i “Ujedinjeni - Nada za Niš”, dok je jedan mandat pripao Ruskoj stranci

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.