Kuburović: Ne bojkotovati raspravu

Ostavite komentar


  1. Ovakvo istupanje ministarke pravde ne predstavlja nista do izrugivanju struke kojoj sama nije nikad pripadala (ako se izuzme skroman pripravnicki staz u Prvom osnovnom sudu i savetodavna (!) funkcija u Visokom savetu sudstva (ili ispunjenje partijskog zadatka kontrole sta se u tom savetu radi)). Kako politika ne utice na izbor sudija, ako je paran broj clanova saveta, od kojih su pola sudije, a pola pravnici ciji ugled ocenjuje nas kralj, a ugled nije jasno definisana kategorija. Predsednik saveta nije sudija, a u slucaju pata-karte, njegov glas vredi dvostruko. Mladjahna nam ministarka (hoce li sledeci ministar pravde biti sudski pripravnik ili student druge godine prava?), ili nije procitala preporuke i primedbe Venecijanske komisije, u sta sumnjam, ili je na jos jednom partijskom zadatku, ovaj put urusavanja trostranosti podele vlasti, koja u nasoj kraljevini i onako ne postoji, jer je zakonodavnu i izvrsnu kralj vec preuzeo. Sada jos da preuzme i sudsku i ne moramo da brinemo, ipak je on najbolji student Bg pravnog fakulteta od njegovog osnivanja. O njemu znamo gotovo sve, gde je sluzio vojsku, koliku penziju mu imaju roditelji, a kakvu licnu kartu brat…jos samo da isprica kako je svoje spasao sigurne smrti jedne hladne zime, skuvavsi svinjsku glavu i zaokruzili smo biografiju. Ministarka je samo dekor na fikusu, a tekst je procitala puno tecnije od jedne Sneze sa siskicama. Bar to…

    1. Ma, ajde, bolan. Ona je naša tvrdoglava Bosančica, kao i većina ministara i činovnika državne uprave Srbije. Do skora su Srbiju vodili Crnogorci, a sada smo tu mi Bosanci na čelu sa predsednikom da vam pomognemo.

  2. ТРУЛО ПРАВОСУЂЕ

    Судије и тужиоци по Уставу – заштићени имунитетом! Да би кривично одговарали мора високи савет судства да одобри а поступак воде они сами против себе!
    Земља дембелија то нема!
    Укинути им имунитет, увести им лиценцу и ОДГОВОРНОСТ – усвојити предложени закон у СКУПШТИНИ СРБИЈЕ за формирање НАРОДНОГ НЕЗАВИСНОГ ТЕЛА ЗА КОНТРОЛУ РАДА ТУЖИЛАЦА И СУДИЈА !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.