Kuburović o ubistvu u Grčkoj: Moramo da sačekamo 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Srpski organi u kontaktu sa porodicama uhapšenih na Zakintosu i prate situaciju, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović, dodajući da će Minsitarstvo pravde pružiti svu moguću pomoć.

Ona je istakla na televiziji Pink da ćemo morati da sačekamo da istražni sudija završi posao i da vidimo da li će se pokrenuti postupak ili ne i protiv kojih lica, a Ministarstvo bi tada moglo da stupimo na snagu i pružimo pomoć prema međunarodnim sporazumima i sporazumima sa Grčkom.

– Treba da se preispita da li ima osnova za preuzimanje gonjenja, da se gonjenje sprovede pred srpskim organima, istakla je Kuburović.

Ona je navela da je uhapšenim državljanima Srbije obezbeđen branilac i da sva dokumenta treba da budu prevedena na srpski jezik, kako bi pratili postupak.

Dodala je da je su branioci tražili odlaganje kako bi mogli da se upoznaju sa predmetom i pruže adekvatnu odbranu.

Nije potvrđeno da je neko od uhapšenih pušten, rekla je Kuburović.

Na pitanje da li postoji mogučnost da oni budu izručeni SAD, Kuburović je rekla da mogućnost izručenja zavisi od sporazuma koje postoje između Grčke i SAD.

Kuburović je, međutim, rekla da ovaj slučaj koji se dogodio na Zakintosu nema nikakve sličnosti sa slučajem Mladina Kovačevića, koji je pre par godina u jednoj tuči u SAD naneo teške telesne povrede američkom državljaninu.

Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je nasmrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari