Kučan: Bregzitovci kao Srbi

Ostavite komentar


  1. Da tačno 100%
    Ps. samo narodu u ruskoj guberniji "brišu" ("ispiraju") mozak već 26 godina, pa to više nema ko da razume…

  2. mi sa dobrim pamcenjem kazemo da je tako bilo, samo bih dodao da je Milosevic imao jedan cilj a jna jos jedan. Da ocuva titoizam po svaku cenu.

  3. I labava konfederacija je bila mnogo bolja opcija za Jugoslaviju. To je sad vrlo lako videti. Tako je i ostanak Britanije u EU, sa labavom vecinom, mnogo bolja pregovaracka pozicija od ovog sto sad imaju. Istorijske greske, poput one iz 1991. kad su nam oduzeli saroliku, veliku i veselu Jugoslaviju i onda i vidimo, sada, donosi grupa mufljuza koji ne mogu da vide dalje od svog nosa. Kako onda Milosevic, Jovic i ekipa, tako danas Kamerun i Dzonston.

  4. Vi nemate pravo dijeliti lekcije Europi. Vi ste jugoslovenski bregzitovci koji su sebično podigli sidro i počeli podjelu. Izbrisali ste "južnjake", njih 21 000, a žilet-žicom se ograđujete od izbjeglica sa bliskog istoka! Nemate pravo govoriti tako o bregzitu, a Sloveniju amnestirati. Radujem se europskoj "transformaciji" i želim da bude kao jugoslovenska!

  5. Slovenija je uvela exit u Yugoslaviju, a sad bi da se distancira od Bregzita, jer se vidi u ogledalu i ne sviđa joj se što vidi.

  6. Takve optuzbe srbije su samo sluzile da opravdate svoje postupke,a sada vas verovatno grize savest /ako je imate/ pa to ponavljate.Nikada srbije nije bila politika velike srbije i da Yu ne moze bez srbije.U srbiji je postojala samo briga za svoj narod,koji je ziveo sirom bivse yugoslavije i kao ozbiljna zemlja srbija je morala da ih zastiti od svih koji su zeleli da ih uniste.Nazalost nije uspela svuda da ih zastiti pa ni u Sloveniji,gde ste ih izbrisali….a Kucana treba da je sramota za ovakve izjave jer srbi su uvek spasavali slovence i pruzali im uteciste u svojim kucama u drugom svetskom ratu

  7. Paralela nije potpuna. Srbija je pokušala nasilnim putem da nametne svoj autoritet ostalim republikama i to je dovelo do reakcije koja je razbila SFRJ. Brexit-ovci jesu precenili moć Britanije, ali oni nisu nastojali da nametnu svoju vlast svima u EU. To je ipak razlika. Jedina sličnost je u njihovom stavu da EU dobija više od UK nego UK od EU, kao što su srpski nacionalisti širili mit o tome kako u SFRJ svi žive na račun Srbije a posle razlaska se ispostavilo da je svako ko se ratosiljao veze sa Srbijom procvetao.

  8. marko nis @"Brexit-ovci jesu precenili moć Britanije, ali oni nisu nastojali da nametnu svoju vlast svima u EU…" Pa, zašto se Europa uspaničila zbog Brezit-ovaca? Zar nije što joj ruše koncept i što joj prijeti urušavanje? I jugoslovenski bregzitovci su izazvali isti efekat, bez obzira što bi balkanski nacionalisti to da računaju kao demokraciju. A europski lideri su podržali rasulo i vidimo kako su balkanske državice procvjetale upadajući u dužničko i svako drugo ropstvo! A sve izgleda kao "demokracija", samo u niš nešto ne štima!!

  9. I kod vas postoji cenzura ko na pinku ,,,,samo nije drug vodja nego,,,

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.