Kukan: Zajednički uključiti Zapadni Balkan u EU

Ostavite komentar


  1. To se sve radi da se R. Kosovo na mala vrata i bez rezultata koji se od svih koji žele da pristupe EU traže. Jedino CG i Srbija do 2025.god. mogu pristupiti EU. Međunarodni protektorati što su ustvari R. Kosovo i BiH prvo treba da se oslobode Međunarodnog prisustva i da definišu svoje granice i status koje su prihvatljiv za Srbiju i Srbe u BiH i R. Kosovo.

    1. zašto je izveštaj anketnog odbora Narodne skupštine republike Srbije o utrošku budžetskih sredstava na KIM sakriven i nije usvojen u NS RS? Da li ima poklapanja sa serijalom „Patriotska pljačka“? Da li su poslanici koji su radili ispitivanje utroška našeg novca aktivni ili su sklonjeni iz politike zbog savesnog rada, a u skupštini su najglasniji Martinović, Atlagić i onaj sa silosima u kojima su nekada postojale robne rezerve, mađioničar Rističević? Naše pravosuđe reformisano nije, naša javna uprava reformisana nije. Treba li da dobijemo pojašnjenje kako se magnetna u javnom sektoru stalno kvari, a u privatnom ne možemo da čijemo za kvar magnetne? Zašto ne prepišemo makedonske zakone za zdravstvo i onemogućimo lekare da u javnom sektoru drže šalter za privatne ordinacije? Makedonija je ispred nas, svidelo se nama ili ne. Zašto je direktor putarskog državnog preduzeća tokom celokupnog mandata SNSa u statusu vršioca dužnosti? Da li je za države EU takav odnos klasičan mobing i da li ministar zbog toga podnosi ostavku ili ne? Gde smo tu, mesto nam je u EU? kKada bi se šalili mi smo delimično spremni za ulazak u EU, činjenica je da ni ne pokušavamo da se približimo uređenim državama. Da li ste gledali duel predsedničkih kandidata na RTSu? Ne čini li vam se voljeni predsednik ne sme nikome na crtu? Može li to da se dogodi u bilo kojoj državi EU i da takav čovek dobije podršku građana? Ne pljujte BIH i KIM, pogledajte svoje dvorište i radi unuka tražite da se krene u sprovođenje reformi. Pošto ste iz Peći, da upitam, kuće koje su dobili povratnici, a koje prikazuju u vestima treba da buddu neomalterisane i bez izolacije ili je državni novac nestao u sef nekog mađionačara koji je trebao da preda ključeve u ruke završenih, a ne poluizgrađenih kuća povratnicima? Da li se tako ide ka EU?

      1. Ja nisam osporavao , da svi moramo sprovesti reforme i ispunjenju evropskih vrednosti i kriterijuma, već sam napisao da ne mogu svi zajedno i u isti koš.
        Naglasio sam da je CG i Srbija ispunila najviše poglavlja, a da Albanija, R. Kosovo i BiH nisu ni kandidati a Makedonija se zapetljala oko imena. Činjenica je da su KiM i BiH više ili manje protektorati tj. nedovršene države a R. Kosovo nije članica UN i nema definisane granice. 2025.god je realan cilj jedino za CG i Srbiju, 2030 za BiH i Makedoniju i Albaniju a od Erdogan zavisi da li će priznati genocid nad Jermeni a i možda pre svih ući u EU.
        @Putin voli… Srbi u BiH i Srpska Lista nikada neće opstruisati i evropski put i BiH i R. Kosovo ali će se snažno protiviti NATO članstvu i stvaranje tzv. albanske vojske (UQK) u R. Kosovo i što se tiče R. Kosovo Srpska Lista i Srbija u konačnom rešenju kosovskog pitanja će zahtevati i ostvariti demilitarizaciju R. Kosovo.

  2. Primiti sve drzave zajedno,to je dobra ideja….time bi se izbegle razne opstrukcije recimo Dosika u Bosni i pojedinaca sa srpske liste na kosovu…najvaznije, rusiji bi bila onemoguceno delovanje koje sad postoji i koje ne ide u pravcu mirai stabilnosti!

  3. To je misao Stjepana Mesioca od pre 20 godina. Govorio je da ce ceo balkan zajedno u evropu, ruku pod ruku. I kad bolje pogledam, balkanski nardi jesu za evropu, ali balkanski politicari NISU. U zemljama balkana uvesti privremeni režim državnih uprava gde bi se na 20 godina ukinuli izborni procesi i sve spoljnopolitičke aktivnosti. Postaviti protektore i sve dok se ne stvore uslove zabraniti izbore za organe vlasti. Narod bi progledao a šljam iz redova političara bi uvenuo.

Ostavite komentar


Politika

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju? 8

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju?

Ponovnim otvaranjem teme eksploatacije litijuma i obnovom projekta “Jadar”, stvoren je kontinuitet tenzije u diskursu između vladajuće garniture i opozicije koji kulminira od decembarskih, preko junskih izbora pa sve do danas, a naš sagovornik Đorđe Vukadinović smatra da je preusmeravanje fokusa sa izbora na pitanje eksploatacije litijuma "reanimiralo opoziciiju koja je doživela kliničku smrt".

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.