Kumanovo, R1244 i MSP

Ostavite komentar


  1. Nema komentara od pojedinih ostrascenih kao Z. K ili Dragan M a znate zasto. Pa zato sto po njima mi smo pobedili,poraz to je pobeda za radikalne- nacional socijaliste. Narodna izreka kaze : cija je cizma,toga je i zemlja. Hvala na razjasnjenju posle 21 godine.

    1. Evo me. Koristenjem krupnih reci,vecina zeli da izazove jace utiske kod obicnog naroda. Srbija nije kapitulirala,jer se vojska sa oruzjem povukla sa KiM. Ostalo je samo ono unisteno. Nisam ostrascen,ali nisam ni kapitulirao 99g. Vojska se povukla zbog ogromne sile koja je krenula na nas. I ne treba toga da se stidimo. Ali,ta sila nije sisla na zemlju. Srecom ili nesrecom. Mnogo bi nas izginulo. Ali bi nas i dobro zapamtili. Uvek su Srbi vojevali velike bitke. Nekad i gubili,ali nisu klekli. I nece,ma sta vi pricali. Ova mlada pokolenja me uveravaju u to. Ne vi,koji u tami svog ekrana,mrzite sve ovde. Ne vi,koji svoju otadzbinu zovu srbistan. Svi cemo mi jednom pod ovaj grumen zemlje. Ali,Srbija ostaje. Zivela je i kad su je drugi sahranjivali.

    2. Ako je tako da cija je cizma njegova i zemlja,onda se ne bojim za nase KiM. Uvek je nasa cizma jaca od albanske. A,vreme se menja,stanje se menja. Zahladnece

    3. Ima i drugacijih komentara na ovaj „tekst“ nego sto su ti vasi, srbijanskih autosovinista i albanskih sovinista, samo cenzor ne pusta. Ne uklapa se u koncept. Lepo je hvaliti se „nezavisnoscu“, „objektivnoscu“, „profesionalnim standardima“ ali u praksi je ipak mnogo drugacije.

    4. Osim pobede i poraza, postoji i treće stanje: primirje.

      A ta o čizmi je možda narodna, ali u iseljakovoj novoj domovini; srpska nije.

  2. Kad kazemo tri veta ili dva veta to je besmisleno.Dovoljan je i jedan veto u Savetu Bezbednosti da stvar ne moze da bude onako kako misle neki hipokriti.Gospodin Ostojic pominje i Banditerovu komisuju koja je utvrdila da Republike imaju pravo na odcepljenje ali precutkuje bitnu cinjenicu Da KiM-ja nikad nije bila Republika i zato je njena odluka protiv Te komisije.Dalje, navodi isecke iz rezolucije 1244 koji njemu pasu.Zaboravio je da navede stavku da tamo pise da se na Kim-ju vrate 999 cinovnika vojske Savezne Jugoslavije.Komandant KFORA ima carska ovlascenja ali on tu ne moze vecno ostati.Kad smo vec tu-kako to da pod njegovom komandom se formira vojska KiM-je iako ono jos nije nezavisno,jer o njegovom suverenitetu brine KFOR.To je isto ono pitanje kad BiH-a tezi da udje u EU-ju a ima viskog prestavinka(Gubernatora) aneks 10,Dejtonskog sporazuma.Sto dokazuje da ona nije nezavisna drzava i da kao takva mora da ponisti aneks 10 pa da krene ka EU-ji.Sto dalje znaci da tek kad Srbija prizna KIM-ju ono moze biti nezavisno.Da je tako to potvrdjuje i Matija Beckovic svojim pravim pitanjem-“Ako KiM-ja nije srpsko,zasto traze od nas da ga priznamo?“.Na kraju krajeva Rusija i Kina su clanice S.Bezbednosti UN–ja.Zasto je potrebno da nam zurnalisti tumace Rezoluciju 1244?Zar je kinesko i rusko tumacenje nevazece iako imaju d v a v e t a ?Sa kojima nikada nece moci siptarska dzamahirija uci u UN-ja,pa cak i da je Srbi priznaju.Sto govori da Rusi i Kinezi imaju jasniji i dublji pogled na rezoluciju 1244.Uostalom oni su je i pravili.Pisac ovog teksta daje paralele sa drugim zemljama i drugim situacijama kako nastaje neka Drzava.Evo mu prave paralele-Pretpostavimo da je Milosevic izgubio rat i KiM-ju su odvojili kao celinu pod okriljem KFORA(njenog komandanta).No,to znaci da rezolucija 1244 vazi za Saveznu Jugoslaviju a ne za Srbiju koja je kasnije nastala.Znaci potrebno je da KFOR ode da bi Srbija zaokruzila svoje granice.Sluzim se istom logikom kao Ostojic.Ne moze cas ovako cas onako.Nova rezolucija S.B.je moguca samo ako se oslanja na rezoluciju 1244.No,da bismo dosli do nove moramo ispuniti prvo staru(1244).Da je okupacija jeste.Jer nigde u rezoluciji 1244 nije pomenuta Albanija.Koja je ucestvovala u agresiji na Saveznu Jugoslaviju(KiM-ju).Obuhvatice je nova rezolucija posle sudjenja Taciju i njegovim UCK-hirurzima u Hagu.Jer se spominje Albanija kao mesto zlocina.Znaci,gospodine Ostojicu mi smo na pocetku resavanja problema a ne na kraju.Kao sto imate “argumente“ za Srbijance(kako zovete vecinu autohtonih Srba)tako imate i argumente(istrgnute iz konteksta)da KiM-ja nije srpsko…….aferim.

  3. Da obuhvatim u jednoj recenici ovaj dugacak test kvazi pravnika g.Ostojica-Rusi i Kinezi koji su ucestvovali u izgradnji rezolucije 1244 ne znaju da je tumace iako imaju “dva veta“‘ a jedan Ostojic zna bolje iako nema ni lokalno,carsijsko–veto?!

  4. Postovani “Danas-u“,vi kao ozbiljan i nezavistan list biste trebali dozvoliti cuti i drugacija misljenja a ne samo ovo Ostojicevo-kvazi analiticko misljenje.Morate razlikovati patriotizam od drzave.Najveci patriotizam je -dijalog,suceljavanje razlicitih misljenja.Ako to niste u stanju onda ce ljudi izgubiti poverenje u vas.Nije dovoljno biti antisrpski vec treba da
    imate argumente i biti antirezimski.Jer biti antisrpski ne vodi nikud.Jer ste i vi deo srpstva bez obzira na Latinicu.Uostalom sjor Ostojic je samo glavni glasnogovornik glavnog srpskog huligana -Vucica.Uspeli su da vam protnu ovaj politicki pamflet.To je u interesu Vucica jer se nada da ce pomocu mediokreteta Ostojica uspeti da opravda izdaju-srpskog Kosmeta.Nadam se da se i vi u “Danasu“ bar malo osecate da je –Kosmet i vas a ne samo–siptarsko-natovski.P.S.Ocekujem mali signal od vas,da bih znao sta da mislim.Da bih znao-ko ste vi ustvari.Napominjem ovde da ja zivim u Holandiji i hocu da znam koje novine su prave.Kod kojih mogu da iznesem svoje misljenje kao covek a ne kao protuva.Pozdrav

    1. Ovaj bivsi taksista samo odradjuje zaduzenje, tesko da ce bilo koga impresionirati ovim pamfletom. Ima puno ovakvih u Srbiji, jeftinoca je. To sto ga pohvaljuju albanski nacional-sovinisti opste prakse kojima su maksimum „dometa“ lupetanja o „Srbima sa Karpata’, „ilirskom poreklu Albanaca“ i tome slicno, isto dosta govori o „kvalitetu“ teza koje je izneo.

    1. Pomesao si „profesionalizam“ sa „botovanjem po instrukcijama“ ali dobro, sigurno si jos mlad.

  5. Prvi put imao sam priliku da ;itam ovakv svestranu analizu u vezi sa Kosovom i bi trebalo svi politi;ar, nezavisno ko su i kojoj državi pripadaju da ga pro;itaju i da ne lupaju gluposti ..

    1. Objasni sebi kakva je to država u kojoj je vrhovna vlast – italijanski general? Kome će taj da preda pendrek kad se okonča misija UNMIK…

  6. „Zona vazdušne bezbednosti (ZVB) je definisana kao zona od 25 km koja se proteže izvan granice pokrajine Kosova unutar ostalog dela teritorije SRJ.“

    Ovde eksplicitno piše da je „pokrajina Kosovo“ deo SRJ.

  7. Опростите, али од кад су новинари, иначе дипломирани економисти, стручни за анализу једног правног документа? Млад сам и не много образован, али толико барем знам.

  8. Nije los taksista ali ipak u „dokazivanju“ zasto je „najbolje“ da se prizna albanska naci paradrzava na Kosovu, onaj rudarski inzenjer iz Hrvatske, Ahel ili kako mu je ime, je ipak nenadmasan, taj je imao i tabele.

  9. Napokon nakon 20 godina
    Mugu da znam sta sve pise u tim papirima!
    Ali 20godina
    Zasto je trebalo toliko vremena ?

Ostavite komentar


Politika

Izjava kosovske ministarke povodom bekstva Fatona Hajrizija izazvala buru: Srbija u kosovskim zatvorima? 10

Izjava kosovske ministarke povodom bekstva Fatona Hajrizija izazvala buru: Srbija u kosovskim zatvorima?

Izjava kosovske ministarke pravde Aljbuljene Hadžiju da vlasti Srbije „učestvuju u nekim bekstvima zatvorenika iz kosovskih zatvora sa ciljem da se naruši javni, pravni i ustavni poredak Kosova“, izazvala je brojne kritike u albanskom delu kosovske javnosti, pa i pozive za njenu ostavku i hitnu sednicu Skupštine na kojoj bi se o ovome raspravljalo. Traži se i reakcija tužilaštva, odnosno saslušanje Hadžiju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.