Iako je u ponedeljak uveče, u isto vreme samo na različitim televizijama, trebalo da gostuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić (RTS) i predsednik radikala Vojislav Šešelj (TV Pink), u najavljenom terminu nijedan nije bio na televiziji. S obzirom na to da su zvanična objašnjenja o razlozima otkazivanja izostala, javnost je počela da spekuliše da kumovi nisu želeli istovremeno da se pojave iz straha da rejting emisije onog drugog ne bude viši.

Međutim, portparolka predsednika Srbije, Stanislava Pak, negirala je za naš list ove spekulacije, objašnjavajući razloge zbog kojih Tomislav Nikolić nije bio gost RTS-a u ponedeljak uveče u 21 čas, u emisiji koju je trebalo da vodi Olivera Jovićević.

– Ja sam otkazala gostovanje još u četvrtak zbog predsednikovih naknadnih obaveza. Kakve veze ima predsednik sa Šešeljevim gostovanjima – upitala je Pak.

Na TV Pink, takođe u 21 čas, u emisiji Teška reč autora i voditelja Dragana J. Vučićevića, gost je trebalo da bude Vojislav Šešelj. Najava emisije je išla tokom čitavog vikenda na TV Pink, međutim, umesto Šešelja, gosti su bili Nataša Kandić i Veljko Odalović.

Članica Centralne otadžbinske uprave SRS Vjerica Radeta kaže za Danas da je Šešeljevo gostovanje, bez ikakvog objašnjenja, otkazao sam autor emisije Dragan J. Vučićević.

– Šešelj je još prošlog ponedeljka, 9. februara, trebalo da bude gost u „Teškoj reči“, ali ga je Vučićević zvao i otkazao jer je navodno bio bolestan. Tada su se dogovorili da gostovanje odlože za 16. februar. Međutim, u nedelju uveče se na tviteru pojavio Vučićevićev tvit u kojem je kao goste najavio Natašu Kandić i Veljka Odalovića – kaže Radeta. Ona dodaje da su radikali obavešteni da Šešelj neće biti u emisiji tek u ponedeljak, oko podne.

– Vučićević se javio u Generalni sekretarijat i samo rekao da otkazuje gostovanje Šešelju. Nije se udostojio ni predsednika lično da pozove, niti je naveo razlog otkazivanja – ističe Radeta. Ona ne smatra da je razlog to što je Tomislav Nikolić istovremeno trebao da bude na RTS-u, navodeći da je „očigledno da su za Vojislava Šešelja nacionalne frekvencije zatvorene“. Na pitanje da li će se lider radikala pojaviti u Teškoj reči, ako ga autor ponovo pozove, Radeta kaže da „ne zna šta će se dalje dešavati“.



 

Vučićević bez komentara

Vučićević juče nije želeo za naš list da objasni razloge otkazivanja Šešeljevog gostovanja i odgovorio na pitanje da li će lidera radikala zvati u neku od narednih emisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari