Predsednik Srbije o zatvaranju objekata Pošta Srbije na Kosovu: Kurti provocira jer mu vreme ističe, želi sukobe pre američkih izbora 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kosovski premijer Aljbin Kurti želi da izazove sukobe pre američkih izbora i da provocira jer mu „ističe vreme“.

Kurti provocira jer mu ističe vreme i želi pre američkih izbora da izazove sukobe, da se ne sačeka eventualna promena u Beloj kući, već da nas pre toga okrene protiv NATO-a. Teško je našem narodu ali to nije posledica naše politike, već nasilja“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska radova na nacionalnom stadionu.

Dodao je da Srbija mora da postupa racionalno i čvrsto čuva Kosovo i Metohiju u okviru svojih granica.

Predsednik je izrazio nadu da će KFOR sutra ispravno reagovati i neće dozvoliti otvaranje mosta na Ibru, kao i da će sprečiti nasilje jer je najavljen „kontraskup sa druge strane mosta“.

„Znam kako je narodu teško i nadam se da nas neće dovesti u poziciji da reagujemo“, rekao je Vučić.

Na pitanje o proslavi „Oluje“ u Kninu uz ustaške pesme, Vučić je rekao da to nije ništa novo.

„Oni se raduju mi tugujemo i tako svake godine. Oni imaju pravo da se hvale svojim polovnim ‘rafalima’, mi ćemo možda da se hvalimo novim ako potpišemo taj ugovor, ali dobro ne morate sve ni da pokazujete“, rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija sa Hrvatskom mora da gradi bolje odnose u budućnosti i što pre se započne taj razgovor, to bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari