Kurti: Četiri koraka za dijalog sa Srbijom

Ostavite komentar


  1. U prvoj recenici „NATO je sprecio genocid“ a u sledecoj „Srbija je izvrsila genocid“?! Mogao bi Kurti prvo da se dogovori sam sa sobom sta ce da laze. Ili je genocid sprecen te ga i nema ili je izvrsen te NATO nista nije sprecio. Gde su uostalom dokazi za taj genocid nad Albancima? Da li postoji presuda relevantnog suda? Da li je makar podneta tuzba od strane relevantnog suda? Daleko je Kurti od toga da postavlja uslove i da odredjuje sta Srbija mora ili da odredjuje sta je istina i stvarnost. Stvarnost je da na Kosovu postoji jedna tvorevina koja ne moze da se legalizuje vec dvadeset godina, tvorevina u rangu Juzne Osetije i severnog dela Kipra. Isto tako, Kurti je jako daleko od toga da izigrava moralnu gromadu, dovoljno je podsetiti da su albanski „oslobodioci“ upravo sada u Hagu optuzeni za ratne zlocine ili pogledati etnicki sastav na Kosovu i uporediti ga sa predratnim. Na Kosovu ali i u Makedoniji koja je podelejena na dva dela, je na delu zaostali i agresivni velikoalbanski nacionalizam koji destabilise citav region a Kurti i slicni neka tripuju i mitomanisu koliko god hoce. Cudi da je Kurti preskocio nebulozu koju je izgovorila njegova ministarka u UN-u o „Albancima koji su uz Grke najstariji narod u Evropi“. Cisto da zaokruzi nastup.

    1. ne znam koliko godina imas ili si veoma mlad ili si neupucen ili si nerealan posto ne znas sta su srpske snage uradile 98/99 i tek najgore sledilo za vreme bombardovanja.Od oko 13 000 zrtava samo dece ispod 15 godina je ubijeno 1133 a da ne pricamo o civilima i o silovanjima.Bar sad sa internetom imate mogucnost da doznate mislim ako hocete i ako ste ljudi.

      1. @bashkim

        Davno su prosla vremena kada ste vi Albanci mogli nekome da proturite to izigravanje zrtve i nevinasca. Zasto ti je Taci u Hagu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.