Kurti: Dijalog sa Srbima, ne Srbijom

Ostavite komentar


  1. Šta nudite,dobri Kurti? Ostavite nešto i Murti!? "Patriote"lako menjaju dresove!

  2. Odlicno sto Kurti zeli da pregovara samo sa Srbima posto i Srbi zele da pregovaraju sa Albancima a ne sa nekakvom velikoalbanskom "drzavom kosova" ispred koje stoje Amerikanci i Nemci. Isto tako, krajnje je licemerno od Kurtija da podrzava "republjiku aljbansku" na Kosovu a smeta mu ZSO koja je po njemu nova "republika srpska". Ako mu smeta etnicka podela Kosova zasto mu ne smeta etnicka podela Srbije ili Makedonije? Licemerno je i pozivati se na nekakav "ustav dzrave kosova" kada Albanci ni malo nisu postovali Ustav Srbije prilikom svojih zahteva i akcija. Sto se tice zlociona, ako Kurti smatra da uck nije pocinila zlocine nego tamo neki pojedinci koji su se skrivali iza uck, onda to znaci da ni srpska policija i vojska nije cinila zlocine nego tamo neki pojedinci. Samo isti standardi i ista merila mogu dovesti do pomirenja i stabilnosti a ne ovakvi licemerni dupli standardi koje demonstrira i Kurti.

  3. Gospodin Kurti je u pravu. Razgovor sa lokalnim srbima koji zive u tri varosice na severu Kosova je bolji nego razgovorati sa politicarima iz Beograda kojima srbi na Kosovu sluze kao moneta za potkusurivanje. Slicna politika je bila i sa kninskim srbima ….i sada u Kninu nema vise srba.
    Nauciti lokalne srbe da im je Kosovo maticna drzava …a Srbija rezervna slicno kosovskim albancima Albanija-bila bi najpovoljnija varijanta koju bi uradili politicari iz Beograda Na severu Kosova zivi sirotinja jer svi oni koji su imali mogucnosti vec su odavno kupili kuce i stanove po Beogradu,Nisu,Kragujevcu,
    Novom Sadu …..

  4. @Dardanija

    A sto vi Albanci sa Kosova niste naucili da vam je Srbija maticna drzava, Albanija rezervna i da ni ne pomisljate na nekakvu "drzavu kosova"? Ako vama Albancima Srbija nije bila prihvatljiva kao maticna drzava na osnovu cega mislite da je za kosovske Srbe prihvatljiva "drzava kosova" nastala na proterivanju Srba, na zlocinima nad Srbima i na negiranju svega sto ima veze sa Srbima? Zasto bi Srbi sa Kosova kao svoju prihvatili "drzavu" koja je npr. aerodrom nazvala po teroristi Jasariju ili svoje utemljenje bazira na bajkama o Ilirima i Dardanima a za Srbe je rezervisala mesto kolonista i uljeza? Dobro bi bilo da vi Albanci prvo krenete od sebe i sta ste sve prihvatili a sta niste i to isto trazite i od drugih.

  5. @Dardanija

    Stavovi "gospodina" Kurtija ce za Srbe sa Kosova biti prihvatljivi kada i za vas Albance sa Kosova budu prihvatljivii stavovi o Kosovu jednog Seselja ili Obradovica iz Dveri.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.