Kurti i Kamala Haris se fotografisali sa supružnicima (FOTO) 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Aljbin Kurti, premijer Kosova, fotografisao se sa Kamalom Haris, kandidatkinjom demokrata na predsedničkim izborima u SAD, a na fotografiji su i njihovi supružnici.

Na fotografiji objavljenoj na mreži Iks Aljbin Kurti je sa suprugom norveškom istraživačicom Ritom Augestad Knudsen, a Kamala Haris sa svojim suprugom Dagom Emkofom.

U Čikagu danas počinje Demokratska nacionalna konvencija na kojoj bi trebalo da bude ozvaničena nominacija Kamale Haris za predsedničku kandidatkinju demokrata na izborima u novembru u SAD. Na ovom skupu prisustvovaće i premijer Kosova Aljbin Kurti, a ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer naglasio je da on nije otputovao na poziv Vlade SAD, već Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

Fotografiju je komentarisao Ričard Grenel, blizak saradnik Donalda Trampa, bivšeg predsednika i sadašnjeg kandidata repbulikanaca.

Grenel je na mreži Iks, podelio fotografiju uz koju je napisao da je pitanje da li Kamala Haris uopšte zna ko je je Kurti i gde je Kosovo, čak i to da njena vlastita vlada kritikuje Kurtija zbog destabilizacije regiona.

Radikalni levičari zajedno, napisao je Grenel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari