Kurti i Svečlja udarili kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Lešku; Petković osudio 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Premijer Aljbin Kurti i ministar policije Dželjalj Svečlja položili su danas kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Lešku.

Događaju je prisustvovao i ministar administracije i lokalne samouprave Eljbert Krasnići.

Nova policijska stranica bi trebalo da se izgradi na mestu stare na kojoj je već skinut krov i čije je rušenje počelo.

Nakon ovog događaja Kurti i Svečlja nisu davali izjave već su odmah otišli.

Nakon njihovog odlaska počelo je rušenje stare policijske stanice.

Petković: Pokušaj zastrašivanja Srba

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da kosovski premijer Aljbin Kurti nastavlja politiku policijske okupacije severa gradnjom policijske stanice u Lešku koja, kako navodi, ne donosi ni sigurnost, ni mir srpskom narodu na ovim prostorima, već predstavlja direktnu pretnju, zastrašivanje i provokaciju preostalih Srba.

Petković ističe da ni po jednoj tački sporazuma iz Brisela, Priština i Aljbin Kurti nemaju pravo da na severu Kosova podižu svoje monoetničke policijske baze i policijske poligone kojima žele da konačno proteraju Srbe i zaokruže svoju politiku etničkog čišćenja.

Kurti i Svečlja udarili kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Lešku; Petković osudio 2
foto FoNet Milica Vučković

“Čemu služi Kurtijeva policija na severu Kosova i Metohije videlo se i sinoć kada su brutalno pretukli i maltretirali srpske mladiće, a potom ih i uhapsili, videlo se kada su upucali Milana Jovanovića, Srećka Sofronijevića, Dragišu Galjka, kada su brutalno pretukli srpsku decu Daru i Kristijana, a takvih primera je još mnogo. Zato je Kurti danas i pobegao od novinara i nije smeo da odgovori ni na jedno takvo pitanje, jer i on i čitava međunarodna zajednica dobro znaju čemu služe njegove policijske stanice i baze na severu Kosova i Metohije i da tamo niti je dobrodošao, niti ima šta da traži”, kaže Petković.

Dodaje da će Srbi u njemu uvek videti ono što jeste, „nasilnika, uzurpatora i progonitelja“.

“Zna srpski narod kroz svoju tešku istoriju da nijedna tiranija nije trajala doveka, a naš narod će kroz sve nedaće uvek uz sebe imati podršku svoje države Srbije”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari