"Istorijska poseta direktora CIA Kosovu": Kurti o dolasku Vilijama Bernsa u Prištinu 1foto (BETAPHOTO/Vlada Kosova)

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se danas sa direktorom američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijemom Bernsom i ocenio da je ta poseta važan istorijski trenutak u bilateralnim odnosima Kosova i SAD, gde je istaknuta posvećenost Vlade i bezbednosno-obaveštajnih institucija Kosova, na čelu sa Kosovskom obaveštajnom agencijom (KOA) da unaprede saradnju sa CIA.

„Istorijska poseta direktora CIA Vilijama Bernsa, na Kosovu, veoma je cenjena od strane Vlade Republike Kosovo. To je dokaz jakih i stabilnih odnosa između dve države i zlatna je prilika za produbljivanje strateške saradnje, za mir i bezbednost u regionu i šire“, navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

Dodaje se da je Kurti zahvalio direktoru CIA na kontinuiranoj podršci i izrazio posvećenost produbljivanju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, najavljujući da američke vrednosti, koje se odnose na demokratiju, vladavinu zakona i reda, i nepokolebljive evroatlantske orijentacije „ostacu centralni stub dobrog i demokratskog upravljanja na Kosovu“.

Premijer Kurti je obavestio direktora Bernsa o ekonomskom rastu i razvoju, kao i o socijalnom i demokratskom napretku Kosova, ističući da se „svim unutrašnjim bezbednosnim izazovima uspešno upravlja snagom pravednog zakona demokratske države“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari