"Kurti sanja da obuče uniformu i glumi malog Zelenskog": Vučić komentarisao autorski tekst kosovskog premijera "Njujork tajmsu" 1foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom konferencije u Palati Srbije, komentarišući autorski tekst kosovskog premijera Aljbin Kurti u „Njujork tajmsu“ izjavio je da je Kurti taj koji priželjkuje rat, jer sanja da obuče uniformu i na Balkanu glumi „malog Zelenskog“, ali da će mu taj san ostati, poručio je, neostvaren.

Vučić je rekao da Srbija s Rusijom sarađuje malo više nego što bi Kurti voleo, a manje nego što bih on voleo – „kao što se oni naoružavaju od Turaka, preko Nemaca i Amerikacnac mnogo više nego što ja volim, manje nego što bih on voleo“.

„Besmilice ko želi rat… On želi rat, jer ceo život čezne da obuče uniformu i da glumi na Balkanu malog Zelenskog, ali neće mu se ta želja ostvari jer nikakve veze nema sa suverenom teriotorijom i nezavisnom teritorijom, Ukrajina je ipak mešunartodno priznata teriotirija, oni nisu. Njegovi snovi su raztovanje  a naše ekonomski razvijena Srbija, ubedljivo najrazvijenija u ovom delu Evrope“, ocenio je predsednik Srbije.

Predsednik kosovske vlade Aljbin Kurti napisao je autorski tekst za „Njujork tajms” u kome je zatražio pomoć NATO-a zbog sve većeg naoružavanja Srbije i optužio predsednika Aleksandra Vučića za saradnju sa Rusijom.

Kurti u autorskom tekstu pod naslovom „Ne sumnjajte u NATO. Spasio je moj narod” poziva SAD da ne umanjuju značaj NATO pakta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari