Kurti na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji: "Žene su najbolje vođe i organizatori" 1foto: Printscreen/Facebook/Albin Kurti/VOA

Kosovski premijer Aljbin Kurti učestvovao je na panelu pod nazivom „Nacionalna demokratska konvencija i uloga političkih partija“ koji je održan u Čikagu u okviru Demokratske nacionalne konvencije, a organizovao ga je NDI.

Kako je saopšteno iz Kabineta kosovskog premijera, Kurti se pre početka panela sastao i razgovarao sa predsednikom Demokratskog nacionalnog komiteta Džejmom Harisonom u prisustvu predsednice NDI Tamare Vites i predsednika Upravnog odbora NDI Toma Dašla, prenosi Kosovo online.

U svom uvodnom obraćanju, Kurti je zahvalio NDI za partnerstvo sa Kosovom i njihovom doprinosu tokom godina.

Navodeći da su političke stranke po prirodi političke, Kurti je rekao da je izazov kako ih učiniti društvenim.

„Mislim da je u tome naš uspeh. Tri društvene kategorije koje su omogućile našu pobedu su žene, mladi i dijaspora. Počeli smo sa isticanjem doprinosa žena u društvu i isticanjem društvene uloge žene. S druge strane, sa prosečnom starošću stanovništva na Kosovu od 34 godine, radili smo sa mladima kroz kulturu, umetnost, sport i debate o kritičkim teorijama“, rekao je Kurti.

Dodao je da trećinu kosovske vlade čine žene, kao i 40 odsto poslaničke grupe.

„Uvek ističemo da su žene najbolje vođe i najbolji organizatori“, poručio je Kurti.

Tokom panela razgovaralo se i o načinima na koje političke partije treba da budu pripremljene i najbolje opremljene da se suoče sa izazovima i pretnjama koje su predstavljene interno i eksterno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari