Kurti neće da pregovara sa Vučićem

Ostavite komentar


  1. Nema tu nista nelogicnog.Osim Seselja,svi ostali srpski politicari nece da razgovaraju sa Vucicem.Kosovo je samo povod,dok bombardiranje Srbije i osudu srpskih zlocina(Hag) jeste delo Medjunarodne Zajednice.Ogledalo srpske politike je Batajnica,Perucac,Dunav itd. itd.Ne morate doci na Kosovo(Racak,Suva Reka,Trnje,Qyshk,Izbica itd.)da biste potvrdilji ono sto su uradili srpski sig.organi.

    1. @Hajro

      Brini ti i bavi se onime sta ste vi Albanci uradili. Previse je zlocina, ubijenih, proteranih, opljackanih za sta ste krivi vi Albanci, kako na Kosovu, tako i Makedoniji a i u maticnoj Albaniji. Kada se suocis sa tim i sve to resis a ti dodji da delis lekcije Srbima a do tada…

    2. Pa, gospodine Hajro, ko tera ovog Kurtu da pregovara? Zar ne vidite da ovaj covek, koji lici na palanackog prodavca konja, ima problema sa samim sobom? Ima jednu neverovatnu „manu“, koju mora da „pokrije“ ovakvim svojim radikalnim lupetanjem. Naime, ta „mana“ koju mu sunarodnici ne mogu oprostiti je ta, sto nije ucestvovao u zlocinima protiv gradjana srpske nacionalnosti, mada, poznajuci Albance, nisam siguran da nema bar neko silovanje ili preboijanje neduznih ljudi. Isto kao sto je Racak projektovani zlocin, iz kuhinje CIA-e, po istom scenariju su i prenosena tela izginulih Albanaca u Srbiju, da bi bila „pronadjena“ onda kada kreatorima tih projekata to najvise bude odgovaralo. Vi biste, najverovatnije, kao pravi albanski junak, najradije voleli da ljudima pucate u ledja ili, da se Srbi, makar, nisu ni branili.

  2. Bas se utripovao ovaj albanski mix Mister Bina i Seselja, sada je umislio da je Gospodar Univerzuma te da ce on da odredjuje sta ce da se pregovara, sa kim, o cemu… Vest ranije, isti ovaj Kurti je umislio da je i moralna gromada planetranih razmera koji deli savete o genocidu, ko sa cim da se suocava… Ili mu smanjite ili mu povecajte dozu, nesto nije u redu.

    1. Uvrede nisu unesne za citane ljude’! zasto da sedi sa onim koji porice maskar i genocid nad civilima.!

      1. Da, u pravu si, zasto Vucic ili bilo ko da sedi sa nekim veljikoaljbanskim sovinistom od Kurtija koji porice albanske zlocine, etnicko ciscenje Srba, pljackanje i otimanje imovine Srba, sistematsko unistavanje i otimanje srpske kulturne bastine i d ane nabrajamo dalje.

        1. Kurti u svojim izjavama nema sovenizma, nije sovenizam voljeti svoj narod a ne mirziti druge. Za ucinjene albanske zlocine, Skupstina Kosova osnivala specijalni sud sa sedistem u Hagu, koji ce presuditi o tim zlocinima. Imovina srba na Kosovo je u njihovom vlasnistvu, a ono sto su prodali i debelo zaradili nije opljackano nego kupljeno. Koja kulturna bastina se unistava na Kosovo, ona je zastitena od UNESC-a i od institucija Kosova. Na Kosovo postoje 10 opstna sa vecinom stanovnistva srba. Treba prihvatiti realnost na terenu pa i dati sud pravom stanju.

          1. @doctor

            Da, i Seseljevi obozavaoci imaju samo najlepse reci za njega, bas kao i ti za tvog Kurtija. To sto ne kapirate o kakvim likovima se radi… Sta reci. Sud u Hagu nije osnovala „skupstina kosova“ jer da se vi Albanci pitate niko i nikada ne bi bio kaznjen za ubijanje i proterivanje Srba. To se vidi i po ovom Kurtiju koji bi sada jako da nekako ukine taj sud. Koliko je srpska kulturna bastina zasticena na Kosovu pokazuju npr. snimci iz 2004. Imas onaj snimak gde tvoj sunarodnik sutira krst na zapaljenoj crkvi. Pogledaj ga. Bas kao sto to pokazuju i pokusaji da albanizujete srpsku kulturnu bastinu na osnovu izmisljotina i falsifikata kao nedavno sa tvrdjavom na Novom Brdu. Po sudovima te tvoje „drave“ vodi se nekih 20.000 slucajeva uzurapcije, otimanja, bespravne prodaje i unistavanja imovine kosovskih Srba. 20.000 slucajeva koji se razvlace i opstruisu vec dve decenije. Nemate vi Albanci toliko para da bi placali te „basnoslovne sume“ niti bi Srbi sa Kosova jos uvek ziveli u izbeglickim centrima da su dobili te „basnoslovne sume“. Dosta vise tih lazi i jeftine propagande. Tvoja realnost u vezi stanja na terenu najvise podseca na RTS u vreme Milosevica , nisam ni tada nasedao a kamoli sada, kada se radi o albanskoj verziji.

          2. Kurti je bolji od svih dosadasnji koji su vladali Kosovom.! O radu sudskih organa, slazem se sa vama ali to vazi i za albance, jer se dosta politike je u sudovima. Slazemo se i ujednom da RTK i RTS su informativne kuce na usluzi aktuelnim vlastima i to lice ne Milosevcev RTS. Kurti nece i ne moze da ukine Specijalni sud, jer mora da se sudi svim zlocinima koji su bili na Kosovo od 98 do 2ooo godine, bez obzira na naciju i veru. I ja i vi moramo se zalagati za buducnost svih gradjana. Video sam kako neki huligan lomi krst u Crkvi, to je neprimereno vaspitanom coveku i to je za osudu.

      2. Doktore, ako ne mozete sebi da odredite dijagnozu i terapiju, javite se ljudima koji nisu zavrsavali medicinu na „sumarskim fakultetima“.

  3. Ma u pravu si Kurto, ni mi nećemo s tobom da razgovaramo, a posebno o granicama Srbije.

  4. A da se sve nezadovoljne manjine i gastarbajteri sirom sveta mirno vrate u svoje maticne drzave, pa da vidimo na cemu smo? A svi oni koji to ne zele i koji zele da ostanu u “pecalbi“, da prestanu da rovare protiv drzava koje su im otvorile svoja vrata i da zaborave na svoje maticne drzave i na nekakva “samoopredeljenja“? I eto resenja i trajnog mira. A ne da se, kao do sada, eksplozivnim natalitetom i ratovima uz pomoc nato osvajaju tudje teritorije!

  5. Izuzetno je teško i štetno da budući premijer Kurti daje izjavu da ne želi za stolom nasuprot sebe predsednika zemlje Srbije sa kojim kompromisno mora rešiti problem Kosova.

  6. Kurtijev otac ili deda su se na Kosovo preselili iz Crne Gore. Par decenija na Kosovu i vec uveliko svojataju? Sta bi bilo da su otisli u Pariz? Samoproglasili bi Ajfelovu kulu za svoju, sebe za „autohtone“ Parizanere ili Parizere a Francuze za genocidne okupatore?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.