Kurti nije hteo da odgovara na pitanja novinara o Radomiroviću i Milenkoviću 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Kosovski premijer Aljbin Kurti odbio je danas da odgovara na pitanja novinara da li je upoznat sa prošlošću Radoice Radomirovića, koji je postavljen na mesto zamenika ministra za zajednice i povratak, a učestvovao je u ratu 1999. godine, a nije hteo da govori ni o zahtevu advokata uhapšenog Dragiše Milenkovića da bude svedok odbrane.

Kurti je i pored velikog insistiranja novinara, odbio da govori o te dve teme, jer je sa ministrom Arbenom Vitijom bio na događaju u Institutu za onkologiju, prenosi Reporteri.net.

Nalazimo se ispred Instituta za onkologiju. Za ostala pitanja održavaju se konferencije u vladi i sa drugim ministrima. Evo nas ispred Instituta za onkologiju i ne verujem da su vaša pitanja onkološka pitanja, dodao je Kurti.

Radoica Radomirović, kojeg je 25. maja Kurti imenovao za zamenika ministra za zajednice i povratak, priznao je da je bio deo kosovskog rata, ali je rekao da nije učestvovao u borbenim dejstvima.

Naše institucije su proverile sve podatke koji potvrđuju da nije učestvovao u vojnim ili sličnim operacijama tokom rata na Kosovu. Obavljao je funkciju računovođe u upravi kao civilno osoblje, saopštila je tada vlada Kosova.

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u selu Kišnica, a njegov advokat je podneo zahtev da Kurti bude svedok odbrane jer je njegov klijent bio čuvar zatvora u kojem je bio Kurti do 1999. godine i donosio mu knjige u zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari