Kurti pravi radne doručke na balkonu sa albanskim gradonačelnicima sa Severa (FOTO) 1Foto: Vlada Kosova/Kossev

Par dana nakon što se sastao rukovodstvom opštine Severna Mitrovica, kosovski premijer Aljbin Kurti danas je na balkonu zgrade vlade ugostio i čelnike opštine Leposavić, Ljuljzima Hetemija, te njegovu zamenicu, Marinu Bogojević.

Radnom doručku su i sada prisustvovali kosovski ministar za zajednice i povratak, Nenad Rašić i ministar lokalne samoupravlje, Eljbert Krasnici, kao i nekoliko direktora Direkcija ove opštine.

Centralne teme bile su opštinsko upravljanje, dostignuća i izazovi, navodi se u saopštenju kabineta kosovskog premijera.

Diskutovalo se, kažu, i o „nasleđenim izazovima“, ali i o „potrebi za kapitalnim investicijama za pristup pijaćoj vodi, javnu rasvetu i infrastrukturu, posebno u selima i udaljenim delovima opštine“.

Hetemi i Blagojević, kako navode iz Kurtijevog kabineta, istakli su značaj budžetskih rasrpava koja su do sada, kako tvrde, održana sa građanima iz redova srpske, bošnjačke i albanske zajednice:

„I to sa ciljem da se njihove potrebe adresiraju i da se planiraju projekti i pripreme zahtevi za podršku sa centralnog nivoa“.

Kurti im se potom zahvalio na svakodvnevnom radu i zalaganju.

„Zajedno sa ministrima na sastanku, ponudio je svoju podršku predsedniku Hetemiju i zamenici Bogojević, kao i spremnost da radi što bliže na što bržem rešavanju zahteva ove opštine, koji proističu iz potreba građana za narednu budžetsku godinu“, naveli su iz Kurtijevog kabineta.

Kurti je prethodno na balkonu u zgradi vlade održao radni ručak sa čelnicima opštine Severna Mitrovice. Tu su, između ostalih, bli gradonačelnik Erden Atić, te njegova zamenica Katarina Ađančić. Centralna tema razgovora bio je rad ove opštine.

Inače, Hetemi i Atić gradonačelnici su iz redova stranke Samoopredeljenje čiji je upravo Kurti lider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari