Kurti reagovao na nastup Ane Brnabić: Moja zemlja se zove Kosovo, a ne Kosovo i Metohija

Ostavite komentar


  1. Ta tvorevina na Kosovu je velikoalbanski „donjeck“ i nista vise od toga.

  2. Rigómező, tako se piše na mađarskom, a u prevodu znači kosovo polje (od ptice kos) i pogrešno se akcentira (akcenat je na prvom slovu o). Tako da je to potpuno srpski naziv i nema potrebe pominjati Metohija, ako se želi naglasiti srpsko poreklo. Drugo je pitanje legitimiteta nad teritorijom.

  3. Tvoja zemlja može biti i Albanija, ako te prime, Aljbine.. a Kosovo, i Metohija, je samo jedan deo tvoje zemlje koja se zove Srbija. UN i 1244, ehmm

  4. Jednu teritoriju cine ljudi koji zive u njoj, na Kosovo zive 95% albanaca! I u SFRJ albanci su biljii vecinski narod na Kosovo. Ima dovoljno prostora da zive u miru za sve!

  5. Mislim da je Kurti jedna od retkih osoba koje još obraćaju pažnju na ono šta priča Ana „ćale“…

  6. Ma dobro je i to što je Ana Brnabic pominjuci Kosovo i Metohiju bar na neki nacin pomenula i Kosovo, mogla je ona sve to nazvati i „tzv. geografskom oblašcu pod upravom tzv. institucija samouprave iz Prištine“ pa da Kosovo i ne pomene !

  7. Metoh je crkveno imanje i zove se Metohija zato što su to imanja Srpske Pravoslavne crkve, koje polažu pravo na te sakralne objekte, crkve, manastire, groblja…i imanja koja im pripadaju, obradivu zemlju, šume, manstire, vinograde…. i to je razlog što Kurti izbegava da kaže pun naziv KOSOVO I METOHIJA. Što je i samo ime dokaz vlasništva nad zemljom i sakralnim objektima ujedno i dokaz starosedelaca, čije je Kosovo i Metohija. Zato su onako besno rušili crkve i spaljivali manastire, da izbrišu trag postojanja i istorije srpskog naroda na tim prostorima da bi uz pomoć mentora nametnuli svoju izmišljenu istoriju da su to njihovi objekti, njihova zemlja i njihova „istorijska“ postojbina.

  8. @Dr

    Niko vama Albancima ne brani da zivite na Kosovu, da ne ulazimo u to kako ste postali vecina od 95%, na osnovu kakvih zlocina, proterivanja i udruzivanjima sa svakim okupatorom koji se ovde pojavio… Samo, igrajte se drzave u maticnoj vam Albaniji a ne na Kosovu i na teritoriji Srbije. Isto tako, to sto je neko vecina na nekom delu neke drzave ne daje mu pravo da na toj teritoriji samoproglasava „drzavu“. Turci su vecina u nekim delovima Nemacke ali to i dalje nije Turska niti imaju pravo da samoprogalsavaju „drzave“. Srbi su vecina na pola BiH ali im ne daju da proglase nezavisnu drzavu, zasto bi vi Albanci bili izuzetak, cime ste tacno zaduzili covecanstvo?

  9. Господин Албин К. је пре неколико недеља прописно нага(у)зио господина АВ на ванредној седници СБ УН-а, а сада је исто прошао-ла и Чале

  10. Nikada se Aljbine nemoj opustati,i kada legneš,i kada se budiš znaj,da se nalaziš na otetoj zemlji.A ono što je oteto-nije tvoje Aljbine.

  11. У праву је човек али није знао да каже шта на албанском значи Косово и да ли је Косово албански или српски назив, као што добро зна да на КиМ нема ни једна цигла или камен која доказује биствоваање Албанаца на овом простору а тамо је преко осам векова културне баштине Срба.

  12. Mister BIN se hvali trudim perjem dok jednom ne bude letelo perje .Sto se tice zemlje svi imaju zagarantovano 2 kvadrata

  13. Ako je Kosovo Srbija zašto s onda srpskim dinarom ništa ne može kupiti tamo?ili zašto postoji granični prelazi sa carinom? Ili zašto ima svoj međunarodni pozivni broj? Da ne nabrajam dalje odgovor je zato što je vučić omogućio da Kosovo ima sva obeležja nezavisne države…

  14. Kurti ima državljanstvo Albanije i redovno glasa na izborima u Albaniji. Prema tome njegova zemlja se zove Albanija. To što su ga priznale Amerika i Engleska značu isto koliko ga ne priznaje Rusija i Kina. Znači ništa.

  15. Tvoja zemlj se zore Crna Gora a selo odakle si se zove Vladimir kod ulcinja,i pradeda ti se zvao Vladimir Kurtovic,ne lazi vise !

  16. Njegova zemlja ne postoji!!! Već samo KOSOVO I METOHIJA U DRŽAVI SRBIJI!!! i tako je upisana u sve zvanične organizacije i UN!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.