"Kurti se ponaša kao da ima globalnu težinu, a njegovi ministri ostavili pustoš u budžetu Kosova" 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Bivši zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Anton Beriša, kritikovao je izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija tokom sastanka koji je održao sa britanskom ministrom spoljnih poslova rekavši da Kurti kao premijer „u svojoj mašti“ igra ulogu predavača i premijera sa globalnom težinom, dok se Kosovo u realnom životu suočava sa ozbiljnim problemima, prenosi Kosovo-Online.

Beriša je na Fejsbuku napisao da Kurti odbija da se suoči sa problemima na Kosovu kojih ima mnogo.

„Ovaj dečko, koji da bi došao na vlast nijedan kamen nije ostavio na mestu, odbija da se nosi sa vladom svoje zemlje i njenim stvarnim problemima koji su brojni, a u virtuelnosti vlade i situacije kao proizvod svoje mašte igra ulogu predavača i premijera sa globalnom težinom“, napisao je Beriša na svom Fejsbuk nalogu.

Bivši zamenik ministra dodaje da prevedeno u stvarnost Kurti svakodnevno šteti Kosovu dok ispunjava, kako je rekao jedan od Kurtijevih poslanika – svoje lične snove i želje ni manje ni više nego sa mesta premijera.

On ocenjuje i da Kurti „luta svetom od fotelje do fotelje“, dok na Kosovu je njegova Vlada i ministri ostavili „pustoš budžetu“, a cene drastično rastu.

Povod ovog Berišovog pisanja je Kurtija izjava nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Liz Trus, sa kojom se, kako piše Beriša, Kurti „složio da preduzme dodatne mere protiv Rusije…“.

„(Ova Kurtijeva izjava) ostavlja utisak da je reč o Kosovu kao ekonomskoj moćnoj članici G7 i vojno moćnoj članici NATO-a; dok iz izjave britanskog zvaničnika, pažljivo čitanje implicira spremnost UK da podrži Kosovo u bilateralnim odnosima, ali i u eventualnim destabilizujućim ruskim efektima na Zapadnom Balkanu“, smatra Beriša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari