"Kurti za sutra planirao upad u Zvečanu": Vučić preneo svoju i Lajčakovu zabrinutost 1Printskrin TV Pink

Kosovski premijer Aljbin Kurti za sutra je planirao upad u prostorije opštine Zvečan, tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a sve kako bi kandidat „Samoopredeljenja“ koji je odneo pobedu u toj opštini ušao u te prostorije.

Vučić je rekao da je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak u Kosovskoj Mitrovici razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, NVO sektora, i drugih političkih opcija, poput Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića. Predsednik je preneo zabrinutost izaslanika Evropske unije.

„To je začarani krug. Kurti neće da formira ZSO, planirao je upad u Zvečan, da li će da pomeraju ne znam“, rekao je.

I Srbi sa kojima je razgovarao rekli su Lajčakom isto ono što je čuo od Vučića.

„Kada neko toliko sladostrasno želi sukobe i koliko god da bežite i sklanjate, bežite, pokušavate da sačuvate mir… Vi sad meni objasnite kako neke zemlje Kvinte mogu da kažu da su izbori sa tri odsto izašlih legitimnih. Setite se šta su govorili o izborima u Belorusiji. Pa šta ih briga? To je ono – ovo su naši, Albanci su naši, mogu da rade šta hoće, pa je i tri odsto dovoljno. Što su radili ovo sa Savetom Evrope?“, rekao je.

Kako je naveo, Srbija je u amandmanu tražila da se u tu rečenicu doda i formulacija „kao i svih drugih članica Saveta Evrope“, ali da to nije prihvaćeno, čime je do „apsurda doveden međunarodni pravni poredak i Rezolucija UN“.

„Ostaće zapamćeno da se jedna mala slobodarska zemlja držala međunarodnog prava i Rezolucije UN i nije htela da ide na Island. Nikome nećemo dozvoliti da gazi naš narod“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari