Kušner pohvalio razvoj Beograda, ali i podršku Srbije Izraelu 1Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Zet bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, Džared Kušner izjavio je danas da je za pohvalu ekonomski razvoj Beograda, ali i podrška koju Srbija pruža Izraelu tokom nedavnog sukoba.

Kušner je na Instagramu objavio fotografije planova kako bi trebalo da izgleda kompleks Generalštaba, dan pošto se u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Upravo sam posetio i bio sam impresioniran živahnošću i razvojem grada. Rast BDP-a Srbije od 4,7 odsto u prvom kvartalu ove godine bio je najbrži u evrozoni. Od 2019. godine turizam u Srbiji je porastao za 79 odsto. Beograd sada ima 22 restorana koje preporučuje Michelin i domaćin je Ekspo 2027.“, napisao je on.

Dodao je da će taj razvoj „unaprediti Beograd na njegovom putu u veoma svetlu budućnost“.

„Odaćemo počast njegovoj prošlosti time što ćemo u oviru kompleksa koji gradimo uključiti i spomenik bombardovanju 1999. godine, zajedno sa muzejom koji će obeležiti istoriju zgrade. Beogradski talenti, finansijska stabilnost, infrastruktura i kvalitet života čine grad neverovatno uzbudljivom destinacijom“, napisao je Kušner.

On je objavu na Instagramu završio napisaviši na srpskom jeziku „Živeli!“.

Srbija je 15. maja potpisala Ugovor o revitalizaciji kompleksa bivšeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu (SSNO) sa kompanijom „Affinity Global Development“, na čijem čelu je Kušner.

Time je Srbija ovo zemljište iznajmila na 99 godina. Kompanija Kušnera planira da na mestu nekadašnjeg Generalštaba izgradi poslovno-stambeni kompleks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari