Lajčak: Mapa pogrešno protumačena, postoji linija koja razdvaja Kosovo od Srbije

Ostavite komentar


  1. Hteli mi da se ljutimo ili ne, stvarnost je drugačija. Ode Kosovo pa mi lajmo. Znate onu: Kere laju a karavane prolaze.

    1. PA Onda uredu nema razlogaa da pregovaramo ako je tako ili ipak nije. Da cinjenica da, trenutno nije pod nasom kontrolom Ali nije ni pod Albanskom. Sve dok savet bezbednosti ne donese novu rezoluciju Koja menja 1244 ostaje otvoreno pitanje

    2. A što onda traže da pregovaramo?
      Ne prihvatati ništa što nije u okviru Rezolucije 1244.
      Nama je nepotrebno priznavanje Srbije od strane *Kosova.

  2. Hajde da bez potrebe ne pominjemo Vojvodinu (iliti severni deo Srbije) u bilo kom kontekstu gde se pominju nekakve linije i granice.

    1. Vojvodina ce biti na astalu, Slobo. Izbegavate i da joj ime spomenete, vi novoi stari radikali. Vojvodina je nesto drugo u odnosu na Sumadiju.

  3. Zna se čemu bi se radovao Lajčak i BG krug dvojke koji je dobro plaćen za to…Neće vam se san ostvariti

  4. Sada bi SRbija trebala da reaguje i uputi protest Lajcaku i podseti ga ciji je cinovnik, kao i na odredbe R1244 UN-a, Zavrsnog akta iz Helsinkija o nepovredivosti granica, Odluka Badinterove komisije, Ustava Srbije itd. Tuzno je videti kako se Lajcak ovde dodvorava jednoj naci-sovinistickoj, albanskoj bandi sa Kosova i njihovim nemackim sponzorima.

  5. nije „dijalog“, nego pregovori. I to pregovori Srbije i Kosova. Pregovaraju vlada Kosova i vlada Srbije, a ne gradska uprava ‘Beograda i Pristine’

    1. Nije dijalog nego pregovori Srbije i pobunjenih kososvskih Albanaca. Kosovski Albanci nisu isto sto i Kosovo. Samozvana , albanska, nacionalisticka i ilegalna „drzava kosova“ se ne moze izjednacavati sa Kosovom. To su dve veoma razlicite stvari.

  6. Dobra ova diplomatkinja , kako ona ostro preti i jos ni to nije dovoljno nego i ucenjuje , gde je to ucila diplomatiju ?. Sto je vise ovakvih bolje da svet shvati sa kakvima ima posla .
    Jeste li culi gospodine Lajcak Ili ces da koristis ono sto sam ti poslala ili ces da odes na pijac da prodajes krompire.

    1. Master studied na Oxford-u, a HDR su vaši studirali? Na Mega-gega trendu? Ne znaju ni da beknu na stranom jeziku 🙂
      Komšije komšije, odrastite već jednom

      1. @Srsljen

        Inace ste radi da neke kurseve od par nedelja predstavljate kao studiranje i diplomiranje na Oksfordu, Kembridzu, Hardvardu…Tako ste i za Jahjagu tvrdili da je „teski akademik“ a ona zavrsila par kurseva na nekim FBI akademijama sa kojima se po Americi maksimalno dolazi do pozicije lokalnog serifa. Tako i ova, platio babo skolovanje i to od koz na kako stecenih para… Nego, to „poznavanje jezika“ i svi ti „akademici“ vam nesto nisu puno pomogli, i dalje ste najbedniji u Evropi i jedini kojima trebaju vize za EU a ni legalizacija te vase tvorevine ne ide bas nesto. Tako da „komsije“, nabavite ogledalo…

        1. E moj jadni komšija, vidim i dalje si pun mržnje i omalovažavanja drugih, no takva to je kultura. Da si imalo pametan, google-ao bi malo i video da gospođa Hatadinaj ima završen master, čak bi mogao i naći njen magistarski rad. A za studije je dobila stipendiju, kao i mnogi drugi sa balkana. Razumem ja da frustracija i mržnja slepi, no nisu svi ljudi budale, provaljen si.
          A što se tiče bede na Kosovu koja je bila pre nezavisnosti glavni razlog je kolonizator koji je tlačio zemlju od 1912-te. Kosovo napreduje u svim poljima,čak imamo i olimpijsku medalju. Što se tiče viza, sve je to zbog politike, a što se tiče bede, pogledaj svoj dom; pogledaj malo oko sebe.

  7. Lajčak je i u BiH otimao atribute državnosti Republici Srpskoj i to treba da znamo i ne nadamo se korektnosti već nasilju koje Deutschland nameće putem svojih satelita a Slovačka je bila Hitlerov satelit.

  8. Dokle će Albanci ići, zavisi isključivo od Srbije. Deo sveta koji je priznao KiM kao nezavisnu od Srbije polako dobija pristalice i među nama. „Realnost je takva… Zašto deca da nam ratuju… Oni drugi su krivi…“ A to dolazi i iz naše kuhinje jer to slušamo poslednjih godina od vrha države. To države koje drže do sebe ne rade. Zato su i poštovane. A kod nas kao da ne postoji izraz „izdaja nacionalnih interesa“. Sve se podvlači pod demokratiju. Nemamo ponosa, otadžbinske ljubavi prema najvišim tradicionalnim vrednostima, vere u sopstvene snage da može da nam bude bolje i svi drugi sve bolje znaju od nas. Pa ko voli rat, zaboga?? Ali ako vam ga nametnu, šta vam preostaje? Da se predate ili borite. Ja nisam od onih što bi se predali.

  9. Poštovani gospodine vi ste pešak NATO pakta i bićete žrtvovani kao kad ja žrtvujem pešake u šahu . Manite se ćorava posla KOSOVO JE SRBIJA kao i REPUBLIKA SRPASKA Ii moja KRAJINA U HRVATSKOJ . Od mene imaš NULU iz ISTORIJE

  10. Bojiš se za stolicu!!! Kosovo je u bivšoj Jugi bilo pokraina u Srbiji a ne republika kao drugi pa razmisli ako si pametan.

  11. Osnovna greška je napravljena još 2002.god. kada su počinjali pregoviri. PRIncip je trebao biti STATUS PA PREGOVORU O POBOLJŠANJU ODNOSA,.. po svaku cenu….. Ne pregovara se s nekim koga ne priznaješ….

  12. Eureka! Pa Kosovo i Metohija i JESU deo Srbije. Jer da nije tako, ne bi postojali ni pregovori.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.