Lajčak otkrio šta je pričao sa Vučićem 1Foto: print screen Iks Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tokom današnjeg sastanka, sagledao stanje dijaloga Beograda i Prištine.

On je na društvenoj mreži Iks objavio fotografiju sa sastanka i teme o kojima se razgovaralo.

„U našoj diskusiji, fokusirali smo se na stratešku perspektivu za 2024. godinu, sagledali stanje u dijalogu i govorili o narednim koracima u normalizaciji odnosa sa Kosovom“, napisao je on, posle sastanka.

Dok je Vučić posle sastanka poručio da je Lajčaku ukazao na neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština i najhitnijeg održavanja lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije i zatražio podršku EU u zaustavljanju daljih provokacija Prištine.

Vučić je na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“ naveo da je ponovio spremnost Srbije da ispuni svoje obaveze uz poštovanje Ustava Srbije i Povelje UN, i ocenio razgovor s Lajčakom kao “konstruktivan i veoma korektan“.

Oglasio se i Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, naveo je da je predsednik Srbije tražio da premier Kosova Aljbin Kurti prestane sa provokacijama.

Lajčak sutra boravi u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari