Lajčak se sastao s Kurtijem, sledi sastanak sa Vučićem: Tema nastavak dijaloga na najvišem nivou 1Foto: Miroslav Lajčak/ Iks

Specilajni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se danas sa premijerm Kosova Aljbinom Kurtijem na samitu u Bledu.

Lajčak je to objavio na njegovom profilu na društvenoj mreži Iks.

On je napisao: „Imao sam je važan sastanak sa premijerom Aljbinom Kurtijem danas na Bledu. Naša primarna tema razgovora bile su pripreme sledećeg sastanka na visokom nivou Dijaloga u septembru sa fokusom na normalizaciju odnosa i sprovođenje evropske izjave od 3. juna“, napisoa je on.

Prehodno je Lajčak objavio na svom Fejsbuk profilu sliku sa specijalnim izaslnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Lajčak je napisao:“Dok je tempo u Briselu usporio tokom leta, izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali. Jedna konkretna oblast koja mi je ostala visoko na dnevnom redu je situacija na severu Kosova. Da bismo se pripremili za naredne mesece i dodatno jačali naše zajedničke napore, pozvao sam američkog zamenika pomoćnika sekretara Eskobara u Brisel na zajedno sa našim timovima detaljno smo razgovarali o pitanjima Dijaloga, podelili procene aktuelne situacije, razvoja poslednjih meseci i očekivanja za naredni. A mi smo se takođe potrudili da uskladimo potrebne sledeće korake i priorite“.

Kako je dodao, pred tradicionalni sastanke sledeće nedelje u Briselu, otputovaću u Alpbah, Bled i Beograd, gde ću se sastati sa premijerom Kurtijem i predsednikom Vučićem, ali i brojnim partnerima, prijateljima i stručnjacima za Zapadni Balkan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari