Lajčak se u Davosu sastao sa O’Brajenom, Kurti najavljuje sastanak, a o razgovoru s Vučićem zasad nema informacija 1Foto: MIroslav Lajčak Iks

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav lajčak sastao se sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Džejmsom O’Brajenom.

On je na društvenoj mreži Iks napisao da je važno da se razgovor o Balkan u vodi na početku godine.

“Započeo sam nedelju u Davosu sa Jim O’Brienom. Važno je da se ovaj razgovor o Balkanu vodi odmah na početku godine. Želimo da vidimo da se region kreće napred u korist svojih građana. Dobro je još jednom potvrditi da smo potpuno na istoj strani”, napisao je Lajčak.

Sa O’Brajenom će se u Davosu sastati i premijer Kosova Aljbin Kurti, dok javnost u Srbiji ne zna hoće li se predsendik Srbije Aleksandar Vučić, koji se takođe nalazi u Davosu sastati sa ovim američkim zvaničnikom.

Kako je preneo Kosovo online, Kurti je u izjavi za RTK iz Davosa istakao da će se sastati sa O’Brajenom, kao i da će u bilateralnim susretima insistirati na pitanju bezbednosti Kosova i kršenju sporazuma od strane Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari