Ursula fon der Lajen rekla šta znači „de fakto priznanje“ Kosova na konferenciji za medije sa Vučićem

Ostavite komentar


  1. Vucic ako prizna institucije Kosova on je de fakto priznao Kosovo pa moze da prica sta hoce i da zamajava narod. Bice to najveca izdaja u istoriji Srbije. Samo treba da zna da KiM nisu njegova dedovina niti bilo cija .

  2. Не желимо „да искористимо овај тренутак“. Врати се одакле си дошла а своју земљу слободно поклањај коме год хоћеш, и де факто и де јуре.

  3. И де јуре ће неко на крају да виси на Теразијама, па нека се играју деца.

  4. Maske su pale! Sad cujemo jasno i glasno, da treba da priznamo Kosovo zarad nastavka nekakvog (beskonacnog) puta u EU i zarad nekakve ZSO po sitemu NVO. Vreme je za referendum i da se okrenemo alternativnom resenju i zahvalimo EU.

  5. Vecina naroda zna, cak i iz vladajuce sekte, DA JE OHRIDSKI SPORAZUM PRIZNANJE, ALI PO OBICAJU SEF SEKTE LAZE NAROD DA NECE PRIZNATI

  6. @Београд Косово је дедовина оних који тамо живе и који је нису продали, а твоја сасвим сигурно није, к’о што није ни Вучићева! Скините се тим људима с’ леђа, и нађите неки други хоби да лечите сопствене фрустрације! Штрикајте, пецајте, решавајте укрштенице и судоку, читајте ако сте писмени! Косовари вам ништа не дугују, и немојте после да цмиздрите ако на то мора опет да вас подсећа НАТО…

  7. Nema normalizacije odnosa dok se ne izvrsi mirna reintegracija Kosova u ustravno pravni poredak republike Srbije shodno medjunarodnom pravu i povelji i statutu UN.Moze on i oni da pricaju sta hoce ali ogromna vecina naroda Srbije drugacije resenje nece prihvatiti i to ce voditi samo u dalje konfrontacije i krvoprolica, a sto vidimo i danas na primeru Gaze i Izraela.

  8. @Beograd

    Pa to je vec uradio sa Briselskim sporazumom. Preporucujem svim da ga procitaju(Ima na sajtu nase vlade).

  9. Не зна ова ни шта је признање, ни шта се од било кога очекује… Дошла баба код млађег тутора, хитно да је обучи како да наштанцују бар 100, а можда и 200 милиона непостојећих бирача за ЕУ изборе наредне године… А познато је ко је лидер у томе!
    Да јој је до Србије, ишла би у Турску по рецепт, како се влада Србијом пар векова…

  10. Kako god, Srba tamo vise nema osim crkava i ono malo sto je ostalo. To je realnost. Osigurati normalan zivot za nase ljude tamo, i zastiti crkve je prioritet, a to ima cenu. Sve je stvar dogovora, svidjalo se to nekima ili ne.

  11. Vučić već je priznao nezavisnost Kosova, i to odavno. To što on “pikiuje” narodu, to je farsa da bih njega što duže da traje u vlasti.

  12. Dokle je Vodja doveo Srbiju svojim katastrofalnim pregovaranjem oslonjenim na NEPRIJATELJE!!!

  13. Nije šija nego vrat. Inače, Ursula nam kaže da je postignut napredak u oblasti medija. Nešto se to odavde ne vidi.

  14. Evropa nas mnogo voli i zaslepljena nesebičnom ljubavlju spremna je da nam „pomogne“ da se što pre oslobodimo „viška kilograma“.

  15. Ebote ovaj narod u Srbiji je lud. Žena rekla da se očekuje priznanje *kosova i zvanično a ovaj ludak od Vučića i njegovi mediji to kriju i krivo tumače. Jadan narod srpski. Šta dočeka. Izdajnik na čelu države. KiM se prizna zvanično pokojni je srpski narod. Nestaće.

  16. Priznanje Kosmeta od strane Srbije u ovom trenutku nije trazio. Pitanje je jedino da li si dao zeleno svetlo za clanstvo Kosmeta u NATO paktu i UN. S obzirom da je uvazena gospodja zadovoljna mislim da je Srbija prodata.

  17. Nasilnici zlocina je terorista kurti svi znaju njihove zla i zlocina jesu silom narod napadnuti upucani i deca pali kuce i baca bombe to treba da odgovoraju kurti i oni koji su illegalno dozvolili teroriste da silom ulaze u tudjoj zemlji i mesecima silom zlocine da cine narodu i deci to treba kurti da odgovara ne narod nisu nizasta krivi da brane svojih prava mir i slobodu nije nikakav zlocin jeste njihovo pravo u svojoj zemlji i da rade !!!

  18. Kako nam se „nezavisni“ mediji raduju ovakvim vestima. Posle ovakvog pisanja se još i čude što ih u Srbiji niko ne voli

  19. Očigledno šts im je plan,de fakto priznanje,osnivanje zajedničkog tržišta z.balkana i na kraju će nas kao Turke lagati decenijama uz osnivanje eu druge klase na Balkanu, koja se nikad neće pridruđiti pravoj eu.Pomirimo se da Balkance gledaju kao neandertalce a da su im arapi crnci i istočni Evropljani bliži srcu

  20. Nije potpisan ni osnovni Sporazum od strane Srbije a kamoli njegov dodatak aneks Ohridski. Nema nista od lazne drzave – Kosmet uvek zemlja srpska.

  21. Srbija se ne prodaje da bi primili u toj uniji to pravo nemate da radite nema i ne postoji nikakvog priznanja u tudjoj zemlji niti ce biti niti se prodaje takva unija nam netreba nikako zlom niti silom nije realno nije ni posteno !!!

  22. Takose to ne radi niti imate prava kada se neko zeli ili prima u toj uniji zla se ne cini srbiji nije to realno nije ni posteno takose to nemoze !!!

  23. Nadam se da to podrazumeva i plaćanje ratne odštete za bombardovanje 1999. Kad imaju da plate u cugu Ukrajini za oružje 50 milijardi E, valjda imaju i za nas stotinak za mostove, puteve, aerodrome, bolnice…to vučić ne sme ni da pisne! Zato ga i drže tu gde jeste, da bi se zahvaljio za svaku donaciju koje dosad ukupno nisu dostigle ni stoti deo ratne odštete! Nadam se da će krenuti i kažnjavanje kosovskih terorista koji su godinama napadali i ubijali naše policajce i civile…

  24. Vladavina prava je kad oni ne poštuju ni šta potpišu, i kad mi moramo da poštujemo i šta ne potpišemo.

  25. Zapravo, to je ono o cemu pricamo. Sve sto je prihvatio je zapravo de facto priznanje nezavisnost.
    To sto njega boli ruka da potpise, to sto on obmanjuje javnost, to nam je znak da nas je prodao I da se sada izvlaci.

  26. Posle njene izjave ne osećam se dobro. Još kad je rekla „domaći“, malo mi je muka.

  27. Čekaj, ako je AV potpisao Ohridski sporazum, a on predviđa priznanje KiM – koga onda farba sve ove mesece !?

  28. Ovo odi mi dodji mi,opet neki dokument koji može da se tumači kako kome treba,demokratija je odavno izgleda na aparatima a da li će da dodje sebi pitanje je.

  29. Najveća izdaja je 5ti Oktobar i šta je usledelo posle,od SR Jugoslavije dobijaš Srbiju Crnu Goru i Kosovo kao ne rešeno pitanje,i sada dotični kriv za Demokratiju u Srbiji. Njega mogu ljudi da krive za mnogo stvari,ko to hoće izdaja za sada ne.

  30. Европа нам је све ове године суптилно стављала до знања да и она нас много воли али да би требали много више да порадимо по питању линије односно да решимо проблем вишка килограма да би веза могла да процвета, додуше нису рекли колики је тај вишак али су нам јасно ставили на знање шта је неопходни минимум.

  31. Kako god de fakto znaci CINJENICA da postoji neka drzava Kosovo koju neki priznaju neki ne priznaju ali to postoji a prema Ohridskom i Briselskom sporazumu su dogovoreni putevi implementacije sve osim UN koliko se secam. Kosovo ce imati sva dokumenta eto bice i izbora znaci ponovo sve po Kosovskim zakonima a eto imace i vojsku kako bi sto pre bilo primeljeno u NATO pre EU, prema tome to i znaci de fakto a bice nekom prilikom i de jure polako. Ziveli

  32. Kako Vucic misli isposlovati ZSO? Od Koga? Tko ce mu je dati? „Lazna drzava“? E tu je caka. Ako je to „lazna“ drzava onda je i ZSO lazna. Zar ne shvacate svu sustinu problema. Srbija mora dobiti garancije od prave drzave da su ZSO stvarne. Pa to je u interesu kosovskih Srba najvaznije. Sve drugo je politicko manipuliranje za stjecanje jeftinih politickih bodova. Dok on stjece bodove, Srba na Kosovu sve manje i manje. Nema logike, dajte kosovske Srbima Kosovu da zajednicki urede svoj zivot, mjesanje i nametanje sile iz Beograda samo steti svima.

  33. @De fakto, rekao bih da se vi vasim komentarom igrate kao deca, ko ce da visi a ko ce da sudi, trebalo je da krenete od Milosevica pre svega jer on je potpisnik Kapitulacije KiM i predaje pod protektorat SB UN. Rat je bio izgubljen i malo je cudno kapitulacija KiM zar ne, niko o tome ne prica, sto bi rekli tada je KiM postala drzava Kosovo. Jer rat je bio protiv Srbije a kapitulacija je mogla da bude kapitulacija Srbije zar ne? Ali smo se izgleda u dogovoru ogranicili na KiM a NATO dobio mesto za bazu, posto Milosevic nije hteo to da da dobrovoljno. Ali istorija istoricarima zar ne. Sadasnjost je jos uvek tmurna kao i ovo jesenje vreme, mozda se razvedri posle izbora. Ziveli

  34. Oni koji bi da vešaju po
    Terazijama,neće imati
    tu šansu, jer divljaštva
    i radikalnih prekih sudo
    va Srbiji su došli glave
    i zato je na začelju ljud
    skih sloboda.Sila je bi
    la i ostala znak najveće
    slabosti i primitivizma.
    Ježim se od takvih,sug
    radjana.

  35. Čestitala mu na slobodi medija???
    Naravno, sve je to ista ekipa, oni su ga i doveli da jaše srbiju 11 godina

  36. Ма не дамо Косово,док и последњи Србин не умре.Браво патриоте ево и ја сам за не давање,али не знам шта даље и како решити овај проблем,кад Срби и сада напуштају Косово,и за коју годину неће ох бити ни за под шљиву.А то је само генерална проба за нестајање Срба и у Србији,па ћемо онда сви заједно само под једну,јер нећемо имати две шљиве.

  37. Čudan smo mi narod.Nerazuman,neracionalan večito ratoboran,i u istoriji mnogo više tim osobinam izgubili nego dobili.Uz svo poštovanje istorijske pripadnosti Kosova srpskoj teritoriji i kulturi,navešću par stvari.Mi smo 1999 ratovali,koliko god neravnopravno (pijana Rusija nam nije pomogla,Kina takodje) i taj rat izgubili.Uvek bilo,uz ratove se gube i teritorije,nažalost.Treba li podsećati da smo tako dobili Vojvodinu posle I svetskog rata,i još smo neke zapadne teritorije tako mogli dobiti,da je bilo pameti.Drugo,zar stvarno neko misli da sad posle 25 godina možemo naterati Albance da žive sa nama,ili neko misli da ih proteramo sa Kosova.Ta je priča pokušana i sve nas je to puno koštalo.Čak i da hoće da žive u Srbiji,kakav bi politički život bio,ko bi formirao vladu…malo razmislite.Očekujete li pomoć od Rusije i Kine gde se ubijaju neistomišljenici,ograničava internet.Mislite li da nam Kinezi iz ljubavi grade puteve,mostove i to po višestruko većim cenama nego što su realne.Ej srpski narode,dozovi se pameti,ili ćemo i ovaj period jednog dana opevavati i praviti praznike na račun još jednog istorijskog poraza i gluposti.

  38. Meni je realno zao ljudi koji misle da ce jedan potez biti „priznanje Kosova“. Jer sad Kosovo nije nezavisno sta? To sto Kina Spanija Rusija na kraju i Srbija ne priznaju Kosovo ne znaci da je ono deo Srbije. Moze da se to ovde ljudima ne svidja mogu da protestuju mogu da se busaju po novinama pevaju pesme na utakmica, to je gotovo i tako je. A kad je bilo gotovo? 1999. eto kad. Srbi zive 25 godina u nekom vakuumu, nekoj paralelnoj dimenziji gde u njihovim glavama Kosovo jos moze da se vrati nekim potezom olovke valjda.
    Jedino sto je nama preostalo je da trazimo da nasi manastiri budu eksteritorijalne jedinice, da imamo specijalne odnose sa Srbima na severu i da Unesco manastire smatra srpskim nasledjem. To je sve. Prosao je momenat za izvlacenje para iz rudnika energije jezera itd. Sto pre shvatimo to je bolje.
    Teza jedna teritorija dve drzave, konfederacija itd to su sve price za laku noc, prosto ljudi ne zele sa nama. Nema nacina da ih nateramo. A i da ih nekako nateramo, da se sad Albanci probude i kazu ipak smo mi deo Srbije, to bi bila najveca ironija i udar za prosecnog srpskog nacionalistu koji bi morao da prihvati 2.5 miliona glasaca sa svim pravima koji im sleduju.

  39. Neće covek.Sto je ova žena dosadna.Trebate da platite bombardovanje i okupaciju pa posle da vidimo.

  40. Koji su to za nas znacajni detalji da se ne smiju obznaniti narodu. Prevara im uvijek prodje, znamo za jadac.

  41. Srbija u EU biće primljena kada se odrekne svega ne želim da nabrajam a vidi se i iz stava Lajenove da Srbija prizna Kosovo a da će nakon toga Kosovo da razmisli dali da formira ZSO i to na osnovu ustava Kosova, sramota šta čujemo usred Beograda od strane prvog čoveka EU,šta će nam EU bez KiM.

  42. Nemojte biti na kraju srca braćo Srbi. Ovaj koga ste izabrali udario je poslednji ekser u sanduk Srbije na Kosovu i Metohija. Pardon na Kosovu, jer se to tako kaže u svim dokumentima koje je potpisao onaj koji vas svakodnevno laže i obmanjuje na pinku ili na hepi televiziji. To su pravi grobari Srbije na Kim. Samo onaj ko nema pojma da je živ može verovati njegovim škrabotinama na kineskoj tabli.

  43. Za oboje bi najbolje bilo da angažuju najbolje moguće advokate pre neizbežnih krivičnih procesa nego što se bave sa KiM.

  44. Treba biti veliki glupan pa priznati nezavisnost KiM, za obećanje o ZSO po albanskim uslovima, a koje ne misle nikada da uspostave.

  45. Kruti ne telo nikakvu vrstu sporazuma nego etnički čisto Kosovo i nezavisnost! Mentori Kosova nisu zainteresovani za nezavisnost Kosova jer ga već tako i tretiraju nego su im ciljevi prividno maskirani i misle da su nedokučivo!Oni žele da Srbija potpuno nestane kao nezavisna država nego da poprimi karakteristike kakve sada imaju mnoge orobljene države!

  46. Vučiću skidao si table sa nazivom ulice bulevara Zorana Đinđića koji je dao život u odbrani KiM a ti poklanjaš KiM de fakto ili de jure nije šija nego vrat za jednu usranu fotelju sram te bilo Gori si od Tita koji Šiptarima dao autonomiju ti im daješ državu

  47. Politika Fon der Lajn je politika Hitlera koji je 1943 godine stvorimo veliku Albaniju otimajući KiM od Srbije..Vučiću jel ti imaš hrabrost da kaže NE ili si ti najveći kukavica

  48. Nema zime! Čim dobiju viznu liberalizaciju neće više Kosovare biti briga za Kosovo. A i ovi iz Srbije idu tamo u EU da šljakaju na polu crno, taman će se tamo naći i jadikovati za Balkanom – zajedno, kad ovde nisu mogli.

  49. Šarena laža gospodja neka ide odakle je došla pa neka svoju zemlju da šiptarima da se nasele a KOSOVO milom ili silom da se vrati matici a Vučic nesmije ni po koju cijenu da izda SRBIJU ako nesmije da brani KOSOVO neka se makne i da dodje neko ko smije ustani SRBIJO ujedini se oko KOSOVA svi pod jedan barjak radi buducih pokolenja radi onih koji su živote dali za KOSOVO

  50. Kosovo je naše sa njim ili bez njega. Šta ste se upalili. Fon Ursula vam priča o priznanju? Obećanje? Potpis? Navedite mi jedan njihov potpis koji su ispunili. Palestinska država? Kumanovski sporazum? Minski sporazumi? Dejton? Obećanje? NATO bez širenja na istok?
    RECIPROCITET Kad – tad.

  51. Ovaj Vučić nije normalan on je prolupa Aj neka potpiše priznaje kosova a kolko jelud možda i potpiše on hoće u Evropu a narod neće pa neka idu. Bez naroda ko im brani

  52. Samo se ti Vučiću igraj. Pominje Ursula Ohridski sporazum a nije ispunien ni 1244 pa ZSO a stigli smo do Ohridskog. Zašto ne volim zapadnu politiku prema istočnkm zemljama pa zato jer su najveci prevaranti.

  53. Sasvim je realno i normalno da Vucic prizna Kosovo i ako je to vec uradio u Ohridu, onda je u redu da s’tim izadje u javnost, realnost nije izdaja, Kosovo jeste drzava, ko je tamo bio on to zna. Ignorisati cinjenice je vise licni problem onih koji takav stav izrazavaju i to je njihov licni problem neshvatanja realnosti.

  54. Otkačila ga je od poseta EU i govorancija u izbornoj kampanji koje je dosad koristio da laže Narod u Srbiji!!

  55. Da li čovek može da napiše ironičan komentar a da isti ne bude cenzurisan u „slobodnom mediju“ za koji se vi očigledno neosnovano predstavljate. Nezapamćeno mračno vreme cenzure medija ovom narodu sigurno ništa dobro doneti neće.
    Hvala.

  56. Koja sloboda medija u Srbiji?Svako cuva svoju stolicu,pa makar bila i „hoklica“.Bar vi „nezavisni“ otvorite sve „ventile“,neka narod kaze kako bagra unisti Srbiju.Afirmisite EU,ali ne dozvolite slavopojke o Vucicevim „evropskim prijateljima“,koji mu,ocito(poslednji primer hvalospev o medijskim zakonima gospodje „defacto“)pomazu da bas dokrajci kao narod.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.