Dubravka Stojanović o Latinki Perović: Bila je napadana sa svih strana – i s leva i s desna

Ostavite komentar


  1. Moralna i strucna gromada, otovorena i radoznala priroda, svetlosnim godinama ispred u svakom pogledu zaostalog i podanickog drustva u kome je zivela i radila.

  2. Jugoslaviju je naprravila kraljevina Srbija koja je bila demokratska zemlja. Jugoslaviju su razbili komunisti. I Tudjman I Seselj I Kucan I Jansa, I Milosevic I Milo su bili clanovi SKJ

  3. Fantasticno, taksisti u Sarajevu i Zagrebu nisu naplacivali voznju Latinki Perovic i obozavali su je na sve strane (osim u Srbiji) zato sto su svi oni, isto kao i ona, antinacionalisti i liberali? A ne zato sto je svojim „razbijanjem srpskih mitova“ hranila i davala legimitet njihovim, narcisoidnim, nacionalistickim, srbofobnim mitovima i politici? Ma vazi… Ispadose ovde svi u regionu neki veliki liberali, ubermoderni, uberevropljani, antinacionalisti koji nikako da docekaju da se Srbi „opamete“ i postanu onakvi kakvi bi njima odgovarali.

  4. Bice da i Karabegu i Kamerovicu a i Dubravki Stojanovic treba neka „Latinka Perovic“ da ih rastumaci i analizira i ukaze im na istinu o njima.

  5. Prećutana knjiga Elitistički pasijans dr Mire Bogdanović, detaljna autopsija jednog konvertitstva.

  6. Koliko ja znam mnogo je vise napadala ona nego sto su nju napadali a kako joj ne bi zamerili dr Djurica

  7. Ovde je puno ličnih doživljaja ovog prostora, posebno Srbije gde je nacionalizam spočitavan isključivo Srbima, dok je kod drugih pozdravljan ili prećutkivan. Mislim da je to spočitavanje nacionalizma u Srbiji dalo rezultata jer je jedino ona ostala prava multikonfesionalna, multinacinalna i multikulturalna država od svih nastalih raspadom Jugoslavije računajući i Kosovo.

  8. Da je rodjena u Francuskoj, tamo zivela i radila, Latinka Perovic bi bila druga Simone Weil, mozda i vaznija od nje. On je bila evropljanka i vrhunski intelektualac u svakom pogledu. Bozjom greskom rodjena je u Srbiji, koja je nije zasluzila.

  9. Vecina komentara samo potvrdjuje da nam je dug put do kraja tunela. Junacke a isprzane floskule i parole.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.