– U selu Lazarevu nema nijedne porodice sa prezimenom Komadić ali zato ima nekoliko porodica Mladić. Akcija hapšenja Ratka Mladića prema podacima kojima raspolažu meštani Lazareva, sela nadomak Zrenjanina nastanjenog kolonistima iz Bosne, započela je oko sedam časova ujutru kada su ovde pretresene tri kuće rođaka sa istoimenim prezimenom Mladić. Kako se moglo saznati, pretresene su kuće Dragana Mladića u ulici Ive Lole Ribara, kuća Neše Mladića u ulici Save Kovačevića i kuća Branka Mladića u ulici Vuka Karadžića.

Nepunih sat vremena od potvrde informacije da je uhapšen odbegli general Vojske RS Ratko Mladić meštani Lazareva već su se okupljali u selu u neverici ali i veoma nezadovoljni, protestvujući protiv prisustva novinara. Uglavnom su mogle da se čuju psovke i kletve. Prema rečima Radmila Stanišića, predsednika Mesne zajednice Lazarevo, niko od meštana nije znao da bi Ratko Mladić mogao da se krije u njihovom selu.

U Lazarevu je mirno, sve nas je ovo hapšenje iznenadilo, niko to nije očekivao. Saznali smo za njega sa televizije. Niko od meštana nije ni znao da bi on mogao da bude ovde. Mnogi su besni. Ovo je negativan publicitet za selo, ne radujemo se ovim događajima – kaže Stanišić.

Prema rečima Gorana Grahovca, sekretara MZ Lazarevo, meštani su primetili prisustvo policije u ranim jutranjim satima a provera kod zrenjaninskog MUP-a nije mogla da im potvrdi šta se dešava.

– Mi smo svi volonteri u menoj zajednici, nismo službena lica, ne znamo šta tu može da se kaže. Možemo samo da imamo problema – kaže Grahovac.

Jedna od pretresenih kuća nalazi se na ulazu u selo Lazarevo, iz pravca Zrenjanina a jedna od pretresenih kuća je u ulici gde je smešteno mesno groblje.

– Mislili smo da je neko ubijen kad jetu policija, nismo mogli ni da pretpostavimo da bi ovako nešto moglo kod nas da se desi – priča Milinko Kerleta, iz Lazareva.

Prema njegovim rečima, meštani su nezadovoljni što bilo ko priča o hapšenju i Mladiću, jer smatraju da to nema veze sa ovim mestom. U samom Lazarevu žive i brojne izbeglice iz Bosne, koje su ratne strahote zamenile životom u Banatu. Niko od njih nije nimalo voljan da se spominje rat i ime Ratka Mladića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari