Lažnim izjavama crkva provocira nestabilnost

Ostavite komentar


  1. Neka se LSV ne brine o relativizovanju zločina NDH. I LSV često relativizuje termin „Genocid“ vezujući ga često i isključivo za Srebrenica i ako je genocid do sada bio vezan isključivo za stradanja Jevreja i čak i tu pribegava stigmatizaciji Srbije jer je npr. u Nedićevog Srbiji pobijeno 95% (15 – 20.000) a u Poljskoj 80% (6.000.000) e, to se zove relatizovanje. Inače je jedna od najvećih verskih tekovina u savremenom svetu (upravo je Dačić govorio na konferenciji o verskim slobodama u Vašingtonu) je oslobađanje od poreza i fiskalizacije crkvi i verskih zajednica.
    Ako znamo da manastir Ostrog ogromne pare prihoduje a to odlazi u središte SPC odnosno Beograd, Bjelodano je jasno sa koje strane vetrovi duvaju.

  2. Nekako mi se čini da se malo sreća od osnovne uloge koju bi crkva trebalo da ima, a to je zaštita interesa svog naroda, jer trebalo bi da je ona tu zbog njih, a ne obrnuto.
    Naravno, da bi se neko štitio, potrebna su sredstva za to; zbog toga ona mora štititi i svoju imovinu.
    Nažalost, dešava se sasvim suptotno; crkva sve to radi da bi sebe ojačala, zbog sebe, ne zbog svog naroda!
    Trebalo je da smo davno prevazišli doba kad je crkva krojila kapu u državi, ali nešto ne vidim da je neko od silnih blaga prodato, a da bi se nahranio gladan narod!
    Ne, nego koristimo i danas, neprosvećenost naroda, da mu uzmemo i ono malo, ne bi li posvetili kuće, sahranili mrtve itd.
    Bilo bi tu još mnogo štošta da se kaže…….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.