Lazović: Izbori u Beogradu velika šansa za "Ne davimo Beograd" 1Foto: BETAPHOTO/ Ne davimo Beograd

Aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je danas za N1 da su izbori u Beogradu velika šansa za ovu organizaciju i za kompletnu opoziciju, kao i „da bi gubitak Beograda značio i kraj ove vlasti“.

Ukoliko se pobedi u Beogradu, imaćete ozbiljan udarac vlasti, i onda ćemo potpuno na drugi način razgovarati, istakao je on.

Meni se čini da bi gubitak Beograda značio i kraj ove vlasti. Mislim da je to jedna velika prilika. Beograd je ubedljivo najveći centar u Srbiji, nažalost. Zanemarljiva su sva ostala mesta u odnosu na Beograd i to je ono što je tragedija ove države, predočio je Lazović.

Mi bismo državu trebalo da vodimo na drugačijim osnovama, tako da drugi gradovi ne budu u senci svega što se dešava u Beogradu. Ukoliko se pobedi u Beogradu, imaćete ozbiljan udarac vlasti i onda ćemo potpuno na drugi način razgovarati, podvukao je Lazović.

On je podsetio da je Ne davimo Beograd dugo upozoravao da je Aleksandar Šapić „marioneta vlasti“ i dodao da je on sada „potpuno ušao u SNS“.

Govoreći o Dobrici Veselinoviću koji je u NIN ocenio da je „Beograd otela kriminalna politička elita“, Lazović smatra da bi on, iako simbolično, bio dobar kandidat za gradonačelnika.

Prvi sam govorio o tome da je Veselinović najbolji kandidat za gradonačelnika Beograda, ali, hajde da vidimo na Skupštini Ne davimo Beograd šta će da bude, rekao je Lazović.

Dodatno je važno da je ta kandidatura simbolična u ovom smislu, zato što mi biramo Skupštinu grada Beograda, a ona onda donosi odluku ko će biti gradonačelnik. Ali, mislim da je to važno da istaknemo neke vrednosti i pokažemo da možemo drugačije, da se mračnom oblaku koji se nadvio nad Beogradom suprostavimo optimizmom, vedrinom i ljubavlju prema gradu, istakao je Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari