Lazović: Nije samo cenzura već i huškanje na nasilje

Sagovornik Danasa o tabloidnom izveštavanju o "običnim ljudima"

Ostavite komentar


  1. A as druge strane imamo samozvane „objektivne i nezavisne“ medije pod kontrolom tajkuna,opozicionih stranaka i stranih vlasnika poput N1,B92,Prve,Nase,Blica,Vremena,NIN-a (stavio bih na spisak i Danas ali se plasim da ce mi komentar onda biti cenzurisan:) uz svestranu podrsku zutih udruzenja novinara poput UNS-a,NUNS-a,NDNV-a (koje su odavno postale sramota za novinarsku profesiju) i nebrojeno NVO-a a o internet portalima je suvisno i pricati.I kada se pogleda odnos ispadne da vise ima tih opozicionih medija nego onih medija i tabloida (kako vole posprdno da ih nazivaju) bliskih vlasti tj rezimu (kako vole posprdno da ga naziva iako je ovo demokratska drzava u kojoj se na vlast dolazi na izborima).Nikome nije zabranjeno da izvestava,pise ili govori sta zeli i hoce niti se mediji zabranjuju.U Srbiji vlada verovatno veca sloboda medija nego u vecini drzava EU.Smesno je videti da oni samozvani „objektivni“ mediji koji su uz to i najglasniji borci protiv nekakve cenzure je najvise i sprovode.Pokusajte ostaviti neki komentar na gore nabrojanim medijima a da nije vredjanje i pljuvanje predsednika drzave i aktuelne vlasti ili ne daj boze kritikovanje opozicije.Naravno da vam nece biti objavljen.

  2. Све то што причате вам не вреди! Овај народ је научио шта му доносе ти отпораши и борци за људска права и неће више да их чује и подржава. Запад нам поклања своје смеће, најгоре Србе и своје сатанисте, битанге и шпијунчине свих боја! То смо осетили и научили!

  3. Nije da tražim nemoguće, jednostavno želim da se u javnosti oglasi još neko iz NVO Ne da(vi)mo Beograd. Dvoje-troje njih, još bolje. Do sada, samo je g-din Lazović vazda prisutan, nekako kao nesrećni Zoran Živković, uvek u uglu slike, ali na slici. Jedan čovek, jedna stranka. Premda su mu žalopojke potpuno opravdane i tačne, ‘opozicionar’ je od opozicije video/doživeo samo kafu i kiselu vodu, ugodno ćaskanje sa drugim ‘opozicionarima’, te sraman (ponovo, zajednički) čin uskraćivanja slobode govora Đorđu Žujoviću iz LDP. Već mu na čelu vidim štambilj „Komotno prilagođen svakom režimu“. Treba li opet objašnjavati logiku belih listića? Oh… situacija sa mladom majkom koja je tražila pažnju za svoje dete nije ni u kakvoj vezi sa (o)pozicijom, i niko nema prava da njenu muku zloupotrebljava. Umalo ne napisah: strpi se, Lazoviću, bićeš i ti jednom poslanik kao i Vukadinović; jednako prisutan, jednako beskoristan.

Ostavite komentar


Politika

Srđan Milivojević: Dragana Šolaka ne poznajem, ali... 9

Srđan Milivojević: Dragana Šolaka ne poznajem, ali…

Srđan Milivojević, narodni poslanik Demokratske stranke, reagovao je na video poruku Aleksandra Vučića, predsednika Srbija, da se je iza sprovođenja revolucije i ideje da bude ubijen, Dragan Šolak, vlasnik Junajted medije. Milivojević je odgovorio opširnom pisanom izjavom koju prenosimo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.