Lazović: Od ovakvih izbora jedino gori neuspeo bojkot

Aktivista NDB za Danas o izbornim dešavanjima u opštinama u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Gospodin Lazović priča o snazi opozicije prevedeno u procentima oko 7-8%.Pa i nije neka snaga.

  2. I??? Ne odgovori covek: KAKAV JE STAV NDB-a o bojkotu? Ne kakvi bi mogli biti ishodi, nego stav o temi!!! Svuda palamudjenje i bacanje prasine u oci….

  3. Suštinsko pitanje g. Lazoviću je sledeće: da li on zaista misli da je „izlaznost“ u unutrašnjosti voljna kategorija – posledica „slobodne volje“ građana da glasaju, ili pak posledica, pored ostalih marifetluka, mučkih pritisaka vlasti i straha ljudi od posledica ako se njihovo ime ne nađe zaokruženo na biračkom spisku.

  4. G. Lazović, lepo je to što vi pričate, ali to je utopija… Lokalne grupe građana mogu da pomognu, ali ne mogu da uklone jedan diktatorski režim, čak šta više, mogu da posluže režimu kao kulisa demokratije… Veoma je važno, da se prava opozicija ujedini u zahtevima za fer i demokratske izbore, ako režim ne pristane, bojkot izbora…! Drugog rešenja, jednostavno, nema…

  5. Radomir Lazovic je samo izneo problem bojkota. Nije nam isporucio resenje. Ostavio je da problem razmotrimo mi. Pa razmislimo… Na beogradskim izborima koji su bili davne ove godine Inicijativa NDMBGD presla je cenzus u tri opstine: S. Venac (6,56 %), Vracar (7,17 %), Stari Grad (8,05 %), na Zvezdari i Novom Beogradu osvojili su preko 4 %, a na Paliluli oko 4 %. Ovaj rezultat mogao bi da podstakne neke od glasaca za manje zlo, ziherasa i belolistasa da se hrabro uhvate za hemijsku olovku i da sutra, vec sledece godine, zaokruze neuprljane kandidate Inicijative.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.