Lazović: Policija da ne napada ljude i spreči nasilje 1Radomir Lazović (Foto: FoNet / Milica Vučković)

Pozivam policajce da ne napadaju ljude i da spreče nasilje, kaže za Danas Radomir Lazović, aktivista inicijative Ne davimo Beograd, komentarišući najavu ministra policije Aleksandra Vulina da će policija „reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima“ i „primeniti nasilje“.

Vulin je danas ocenio i da protesti i blokade puteva „nemaju nikakve veze sa ekologijom“.

Budući da su pojedini pripadnici policije u Beogradu u Novom Sadu prošle subote bili nasilni prema mirnim građanima, postavlja se pitanje kako sada reagovati ukoliko se nasilje policije ponovi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da poziva policiju da ne reaguje dok ne građani ne počnu da tuku ljude i upadaju u institucije.

– Uloga političara, a posebno predstavnika vlasti, jeste da nalaze rešenja za probleme koji muče građane, a ne da pozivaju na nasilje. Delovanje policije mora biti u skladu sa zakonom, ali mi smo videli mnogo puta do sada da policija nije na strani naroda i zakona već da radi za kriminalni režim. Pozivam policajce da ne napadaju ljude i da spreče nasilje. Ako dođe do takvih naređenja, pozivam ih da ih odbiju i da stanu na stranu naroda – zaključuje Lazović.

Podsetimo, ministar policije prošle subote je došao na blokadu auto-puta kod Sava centra.

Sagovornici Danasa su nam rekli da smatraju da je to učinio jer je  želeo je da kontroliše unuformisani deo policije jer zna da je većina policajaca na strani naroda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari