Lazović: Žao mi je što se ne otvore ozbiljni razgovori o zajedničkom kandidatu za predsednika, nego u javnost izlaze glasine 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Žao mi je što se ne otvore konkretni i ozbiljni razgovori o zajedničkom kandidatu za predsednika, nego u javnost izlaze glasine, koje posle ljudi sa čijim imenima se licitira, demantuju, kaže za Danas Radomir Lazović, član Malog veća pokreta Ne davimo Beograd, upitan učestvujete li ovaj pokret u konsultacijama sa SSP, DS i NS oko kandidata za predsednika i gradonačelnika i da li ih oni obaveštavaju o svojim predlozima budući da se oko ovih kandidata očekuje jedinstvo opozicije, odnosno i podrška pokreta Ne davimo Beograd.

Opoziciona grupacija koju čine Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa, Demokratska stranka Zorana Lutovca i Narodna stranka Vuka Jeremića mesecima obećava javnosti ime kandidata za predsednika države i gradonačelnika glavnog grada, ali rokove stalno pomera, a mediji spekulišu o raznim imenima o kojima se razgovara.

– Imamo neformalne i povremene kontakte koji su daleko od onoga što se očekuje kada su izbori ovako blizu, a pitanje tako ozbiljno. Sa druge strane, mi smo još u septembru predložili dogovor pod nazivom “Put do pobede” koji podrazumeva sporazum o nenapadanju, izlazak u više programskih kolona, kako bi se povećala izlaznost, saradnju na kontroli izbora i zajedničkog predsedničkog kandidata. Od tada mi smo radili na formiranju zeleno-leve grupacije, okupili i obučili preko hiljadu kontrolora i održali oko 200 događaja širom grada. Voleli bismo da grupacija okupljena oko Dragana Đilasa još jednom razmotri ovaj predlog i da se fokusiramo svi na smenu naprednjačke kriminalne vlasti – kaže Lazović.

Upitan ima li Ne davimo Beograd neki predlog za predsednika i gradonačelnika koji bi predložili ovog grupi, on kaže bi o predsedničkom kandidatu ili kandidatkinji trebalo otvoriti razgovore i doći do najboljeg rešenja.

– A za gradonačelnika za mene nema nikakve sumnje da bi za sve bilo najbolje da se podrži Dobrica Veselinović. Smatram da je Dobrica Veselinović najbolji čovek i za gradonačelnika i najbolji kandidat koji je suštinska suprotnost naprednjačkim nasilnicima koji su devastirali naš grad – zaključuje Lazović.

Prema njegovim rečima, njihov predlog “Put do pobede” podrazumeva i dogovor da nakon izbora bude data podrška predlogu grupacije koja ima najviše glasova na izborima.

– Ali ja tvrdim da bi Dobrica bio najbolje rešenje i pozivam sve da ga podrže u ovoj kandidaturi. Prvi korak ka tome je skupština Ne davimo Beograd koja će se prva izjasniti o ovom predlogu – kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari