Lazović: Nova Vlada Srbije - kontinuitet štetnih odluka SNS 1foto: R. Z./ATAImages

Kopredsednik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović je danas ocenio da je očigledno da će nova Vlada Srbije biti „vlada kontinuiteta štetnih odluka i koruptnivnh dilova“ i, kako je kazao, „svega onoga na šta smo navikli kada je Srpska napredna stranka (SNS) u pitanju“.

„(Biće) još kriminala, još podvala, još isisavanja novaca građana iz budžeta preko megalomanskioh projekata“, rekao Lazović je za agenciju Beta.

Mandatar Miloš Vučević, koji je i predsednik SNS, je ranije danas saopštio imena kandidata za ministre, o kojima će, u sredu, početi rasprava u Skupštini Srbije.

Lazović je rekao da je u toj vladi, u odnosu na prethodnu, jedina razlika „kako su se prekomponovali jurišnici SNS, unutar same stranke“.

Odnosno, ; kako je kazao, „očigledno je da klan iz Novog Sada je dobio veći prostor što je možda i logično s obzriom da je Vučević mandatar“.

„Ne vidim ništa korisno u ovome za građane Srbije a vidiim nove problleme koje ćemo imati i sa činjenicom da nam 15.000 građana godišnje premine od zagađenja vazduha, da 40 odsto ljudi u Srbiji njema kanalizaciju, da se naši gradovi i priroda guše u divljim deponijama…“, rekao je on.

Ukazao je, u tom kontekstu, i na probleme sa pijaćom vodom u Vojvodini a naveo je i da je „Srbija država sa jednim od najvećih ekonomskih nejednakosti u Evropi“.

„Kada im postavite sva ova pitanja, odgovara nema i jasno je da ćemo nastaviti u istom pravcu“, kazao je Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari