Lazović: ZLF će na jesen predstaviti deklaraciju koja će se baviti problemima građana 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Kopredsednik Zeleno-levog fronita (ZLF) Radomir Lazović najavio je da će ova stranka na jesen, najverovantije u septembru ili oktobru, predstaviti svoju deklaraciju koja će se baviti problemima i interesima građana.

On je gostujući na televiziji N1 rekao da je, naprednjačka, Deklaracija sa Svesrpskog sabora, „nacionalistički pamflet“ i da ima za cilj da se Aleksandar Vučić predstavi kao spasitelj srpstva.

„Naša deklaracija će se baviti životnim problemima i interesima građana, a ne nekim apstraktnim temamam. Iz Srbije je prethodne decenije otišlo 400.000 ljudi, zarade građana ne pokrivaju ni osnovnu potrošačku korpu. To su stvari i teme kojima ćemo se mi baviti“, istakao je Lazović.

Dodao je i da će ZLF učestvovati na svim protestima protiv iskopavanja litijuma, pa tako i na protestima koji su za danas zakazani u Šapcu, Kraljevu, Aranđelovcu i Ljigu.

„ZLF pruža podršku svima koji se protive iskopavanju litijuma u Srbiji. Naravno, protivimo se i ostalim stvarima koje zagađuju okolinu“, zaključio je Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari