Lazović: Zeleno-levi front uskoro predstavlja dokument Put do pobede 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

„Zeleno-levi front pripremio je okvirne principe saradnje kojima ćemo se voditi i koje ćemo ponuditi svim organizacijama opozicije. Dokument se zove Put do pobede i fokusiran je na nalaženje najboljeg načina da se smeni kriminalna vlast“, kaže za Danas Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Zeleno-levi front u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima dokument podrazumeva da svi koji mogu da sarađuju to i ostvare kroz programske saradnje i što veće ukrupnjavanje, zatim nenapadanje, zajedničku kontrolu izbora, koordinisanje akcija.

„Tako da delovanje opozicije ima što bolji odjek u povezivanju sa građanima“, kaže Lazović.

Na pitanje kada će taj dokument biti predstavljen javnosti, Lazović odgovara da će dokument najpre biti predstavljen drugim opozicionim organizacijama, kao i udruženjima građana i civilnom društvu koje ima veliku važnost u popravljanju našeg društva.

„Drago mi je da je u opoziciji došlo do jedne vrste smene generacija pa u Narodnoj skupštini naši odnosi nisu opterećeni starim zavadama i ličnim odnosima lidera. Dosadašnja saradnja je bila dobra i to mi uliva optimizam“, kaže Lazović za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari