LDP: Boris Tadić je ključna figura koja je odgovorna za ono što nam se danas događa

Ostavite komentar


    1. Veoma je tesko dostici Milosevica i SPS u unistavanju i pljackanju Srbije .Tadicu i DSu je to poslo za rukom. Nazalost rezultati vladavine neke stranke ili nekog vladara se ne mogu sagledati odmah, vec se posledice osecaju mnogo godina kasnije. Tadic je imao dva velika zadatka koja je na nadu zalost uspesno zavrsio.Vratio je posrnuli SPS u vlast i unistio DS, koja po rezultatima svoje vladavine mozda i nije licila na politicku partiju vec na preduzece za pljackanje Srbije. Nazalost to je sve bio deo sireg plana, Tadic nije imao kapaciteta da to osmisli sam, verujem da je samo bio korisna b…la da izvrsi zlocin. DS je imala istorisku sansu da Srbiju izvede na pravi put demokratizacije i imala je veliku podrsku naroda, ali je izneverila cak i svoj partiski program i pljunula svima nama u lice vrativsi nam ratne profitere SPS i Radikale da nastave da harace u Srbiji……

  1. Kao bivsi clan DS-ke (prve dve godine) i kao bivsi clan LDP-a (prve dve godine) a danas bez stranackih obaveza,mogu samo da se slozim sa naslovom ovog texta !!! U svemu ostalom mozemo da razgovaramo.Kako sa DS tako i sa LDP.Mada realno,izgubili su poverenje mnoooogih,i „prokockali“ sve sto se moglo prokockati !! A povrh svega, novih likova ni „od korova“ !??

  2. Zašto ga niste sprečili da greši, bili ste u to vreme u vlasti? Sada je kasno za Tadića, greši li sadašnja vlast ili ćete i njih da propitujete tek 10 godina nakon silaska sa vlasti?

  3. Cedomir Jovanovic da objasni zasto je u vreme DS rezima Tadica ,u Skupstini Srbije, LDP odbila da glasa za tzv.reformske zakone iz oblasti pravosudja, sve do 12 casova,i sta je njegova stranka glasanjem za iste, dobila?

    1. A pamti li Seselja, cipuljickog Hranjenika, dzip Pajero i posete dobrovoljcima Srpske Radikalne Stranke po frontovima u Bosni i Hrvatskoj (pun ih je ‘YouTube’)???!
      Ne, bas?

  4. Čedo, sa Tadićem u koaliciji 2016-te si ušao u skupštinu sa 5,2%
    Nisi tako pričao a ovo o čemu govoriš dešavalo se pre tih izbora. Znači obraz ti je napredno pogan.
    Svasrećs da si posle toga na gradskim imao 0,24% a na tvojoj izbornoj jedinici NULA glasova. Odakle ti legitimitet da bilo šta govoriš.

    1. Ceda Jovanovic OBRAZ NEMA, zato je i opstao u politici. Ko god da je na vlasti – Cedica je tu… S vremena na vreme da neku „izjavu’, onako, lupi pa ostane ziv…

  5. ..da js Boris „rodio SNS-bebu“,ko onda od te „bebe“stvori „huljigane“?
    Odgovor:Čeda,Čanak,Šešelj….i ostali „dosijei“u „fijokama“.

  6. a ja pitam ldp(ogranak sns-a) da li je dovoljno blata naneto na tadica za sve ove godine vladanja ovog kanalizacijonog otpada ? zar ldp ogranak sns ne vidi ni jednu gresku ove vlasti. ni sa 3% necete preci cenzus budite sigurni

  7. Jeste, i upravo zato vam je Vucic, umesto da krene put Tadica posle gugogodisnje katastrofalne politike, smanjio cenzus na 3% shvativsi da ce izgubiti svoju omiljenu antitadicku opoziciju koja vise nikada nece dobaciti 5%?!

    1. A mislis da ce do 3% dobaciti? Opozicija je nesposobna,ovakve izjave su smesne.

      1. Komentar mi je kratak, … mogao si makar da ga procitas!
        Niko ne spominje nikakvu Opoziciju (koja i ne izlazi na izbore) nego viciceve podrepke (jako smrdi, … ali je toplo i bezbedno), koji ce da mu glume protivnike u Skupstini, a za uzvrat ce za 4 godine, ako budu poslusni, dobiti cenzus od 1%!

  8. Jovanović i Čanak postaše nezaobilazni u medijima. Vučić forsira opoziciju. Ha ha ha ha!

  9. Slažem se da ima krivice g.Tadića ali svakako i LDP-a,koji veoma aktivno podržava SNS svih ovih osam godina !

  10. Pa sve firme su za vreme njegove vlasti rasprodate i propale .Zelezara Smederevo prodata za 1 evro ,potopljeno sve sto je moglo da se istopi i pretopi ili je prodato Arapskim zemljama ,vojska transformirana mogao bih do sutra da nabrajam koju je stetu napravio !!

  11. Ako se gledaju ustavna ovlašćenja i ono što je posao predsednika, imajući u vidu da je predsednik figura koja reprezentuje zemlju, Boris Tadić je najbolji predsednik koji je mogao da se desi Srbiji. To kažem kao neko ko nema bilo kakve veze niti je imao ni sa dotičnim ni sa članovima njegove stranke (prošle i sadašnje).
    Takav profil, obrazovanje, elementarno intelektualno poštenje, maniri… to nije imao niko u poslednjih 30 godina.
    Suprorno mogu da tvrde samo zlonamerni licemeri ili totalni diletanti koji i ne trebaju da se bave politikom i političarenjem.

    1. @Pobesneli
      Boris Tadić je jedno bezvredno „duplo golo“.
      On je čovek kome sam verovao,jurio sam za tu ideju,radio kao niko i razočarao se kao niko. Okupio je oko sebe „društvance“ lopova,prevaranata i bitangi (sa kim si takav si), i Srbiju poveo u rikverc umesto napred. Gde su sada : Šutanovac,Dušan Petrović,Marko Đurišić,Jelena Trivan,Mlađan Dinkić, i ostali nedodirljivi koji su mislili da su bogom dani i da će njihovo bahaćenje trajati večno. Do duše neki se „uvukoše“ i u SNS,a drugi krckaju svoj minuli rad koji se meri milionima evra.
      Za sve je najveći krivac Boris Tadić,a za tebe Max informacija da je vakcina protiv besnila otkrivena poodavno,pa nebi bilo na odmet…..znaš šza hoću reći.

  12. Za neupućene, Vesna Pešić-LDP je glasala i sve pozvala da glasaju za SNS(Nikolića). Pola LDP je glasalo za Nikolića a pola su beli listići, i apstinenti, znajući da tako pomažu da SNS pobedi.
    Takodje za manje upućene TomaNikolić-predsednik SNS je 2008 imao 650000 glasova više, nego kad je pobedio 2012. Tako da ko god je učestvovao u stvaranju SNS,može se samo reći da je učestvovao u stvaranju manjka od 650 000 glasova.

  13. „Boris Tadić je ključna figura za ono što nam se danas dešava.“ Jedino on nas može izvući, to u svojim izjavama mnogi priznaju i prizivaju.

  14. Čeda bilder (saradnik intelektualaca iz Šilerove…) i dr iz Sandžaka su (uz krmka NS) su mi omiljeni likovi. A gos’n Tadića ni Dunav ne može oprati

  15. Da li Čeda to misli na dos i njegovu poziciju danas ili na nešto drugo, nije pojasnio.

  16. Najvece pljacke su se desile za vreme vladavine DSS-a tad se prodalo sve sto je ostalo nakon cunamija devedesetih. Ali Kostunica nije aktivan politicki pa ne smeta nikom… Narod je svojim glasovima dovodio sve politicare na pijadestal. Zato nikog ne krivim ni zasta sve je to voljom gradjana Srbije. Koji samo gledaju da se sto bolje uslepaju uz stranke na vlasti.

  17. Da na političkoj sceni nije došlo do partijskog pluralizna, jasno se vidi, ali bi LDP mogao da pomogne gradjanima ako bi im objasnio kako je taj privid nastao odmah posle 8.sednice CK SKS.

  18. tužno je u šta se LDP pretvorio. ovo više nije ni ljuštura one stranke koja je imala svoje „ja“. ovo je primer za sve buduće stranke kako ne treba prodavati obraz.

  19. Naravno da je Tadic kriv, a najveca greska je koalicija sa SPS, LDP i ostalim udbaskim partijama Trebalo je jos tada lupiti pesnicom o sto, ocistiti svoje redove od Vesica i Malih, ali i reci ne zahtevu iz Moskve, Vasingtona i Brisela, i time zaustaviti restauraciju vec razbijene Slobine „duboke drzave“.
    Naravno, frustriran dugom borbom za vlasti, i lose savetovan, Tadic i nije mogao drugacije da reaguje. Za to je dobio najvecu kaznu i izborima za predsednika Srbije, pobedio ga je intelektualno uskraceni, neobrazovani, cetnik iz okoline Kragujevca, Seseljev posilni.

  20. Tadić je uništio Srbiju za vreme njegove vladavine, da i danas se teško oporavljamo od tog perioda !

  21. Otkud smo sad „u ambisu“?! Pa ja sam razumeo Čedu da je Vučić skroz cool… On ko da se drogira, boga ti…

  22. —Tadić je ružna prošlost i Srbije i DS-a, nažalost! Jedino mogu SPS- ovci da ga slave jer ih je vratio iz septičke jame na vlast!

  23. Jes ..tacno… Videli ih ljudi 2007-8 god. tamo u Hagu…B.Djelica (Sa otomana tetke) kako voda Tomu N. i Acu V. po kancelarijama zapadnih prijatelja i daju im pripremnu obuku za dalje delovanje…a sta je bilo dalje sami se setite…A sve to sad je jasno veliki gazda za usi svakog za njih,,i Borisa i td.i daljse ,,a ONI svoju Raju.

  24. Puno naknadne pameti u kojoj se Čeda povezuje antitadićevskim biračima, pošto ovo vreme nije dobro za kritikovavanje Vučića, nego treba izvući Tadića iz fioke, to je sigurnije! PITANJA za sve koji kritikuju Tadića što je pravio koaliciju sa SPSom ili štoje pomogao nastanak SNSa. Koje su bile akternative? SPS je mogao da napravi koaliciju sa radikalima, da li je to trebalo da dozvoli, ili imate neke druge ideje? Da li žalite što najjača stranka u Srbiji nije Srpska radikalna, nego je to postala SNS? Koliko političke „tupavosti“ ima i tzv. demokratskom biračkom telu je ključni razlog što su demokratske opcije tu gde jesu. Pitanje za Danas, kako to da Vučićev bot, što je postao Čeda Jovanović ima više medijskog prostora u Vašim novinama od svih lidera i liderčića opozicije zajedno?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.