LDP: Sramna presuda članovima Inicijative mladih 1Foto: Logo

Poražavajuća je potvrda presude članovima Inicijative mladih za ljudska prava kojom se proglašavaju krivim zbog svog suprotstavljanja tribini na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, saopštila je LIberalna demokratska stranka.

„Osuđeni su oni koji su imali hrabrosti da iskažu svoje neslaganje sa idejama onih koji su trajno sramotili ovu zemlju i sve građanke i građane u njoj, sprovodeći zločinačku politik“, navodi se u saopštenju LDP.

Ističu da su, po ko zna koji put, žrtve proglašene krivima, a oni koji su činili zločine dobili su satisfakciju, kao i oni koji su fizički napali članice i članove Inicijative.

„Oni koji donose ovakve presude moraju biti svesni posledica koje to nosi sa sobom, jer je opasno da se od ubica prave uzorni građani, a od hrabrih građanki i građana krivci koji se onda gone po sudovima, naterani da plaćaju besmislene kazne“, navodi LDP.

U saopštenju su pružili podršku članicama i članovima Inicijative mladih za ljudska prava, jer kako navode, njihovo nepristajanje da ćute, u zemlji u kojoj su zločinci heroji a žrtve krivci, podstrek je svima i lekcija kako se čuva čast svim ljudima u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari