Leposavić: Nastavljeno iseljavanje srpskih insistucija i udruženja 1

U Leposaviću je i danas posle podne nastavljeno iseljavanje udruženja čije se prostorije nalaze u zgradi Privremenog organa, nakon što je u taj objekat pre 11 dana upala Kosovska policija.

Sa drugog sprata u toj zgradi iseljavaju se prostorije koje su koristili Lovačko udruženje, Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i puteve, Udruženje roditelja „Podrži me“ i pojedine kancelarije Privremenog organa, prenosi Kosovo online.

Udruženja „Podrži me“ čine roditelji i deca sa smetnjama u razvoju, koji su ranije danas potvrdili da im je rečeno da isprazne prostoriju.

Ispred ulaznih vrata je kamion za utovar robe, kao i dva policijska džipa sa policajcima koji danonoćno dežuraju ispred institucije i jedno oklopno vozilo u krugu Trezora NBS, čije su kapije zatvorene danas posle podne.

Inače, na zgradi Privremenog organa od juče je istaknuta zastava Kosova, dok je na trećem spratu istaknuta tabla sa natpisom Akademija strukovnih studija kosovsko metohijska odsek Uroševac-Leposavić koja je do upada policije stajala iznad ulaznih vrata.

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije upali su 30. avgusta u popodnevnim satima u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu – Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Od tada je prošlo 11 dana, a iseljavanje prostorija koje je koristio Privremeni organ u Leposaviću nastavljeno je i danas pre podne, kad je odneta dokumentacija iz Trezora NBS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari