Liberija povukla priznanje Kosova 1

Afrička država Liberija donela je zvaničnu odluku da povuče priznanje Kosova, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare šef diplomatije te zemlje Gbecongar Milton Findli.

On se obratio novinarima zajedno sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem. Dačić je ocenio da je to značajna vest pred nastavak Briselskog dijaloga.

Liberija je priznala nezavisnost Kosova na osnovu saznanja da Beograd nije spreman da pregovara o rešenju sa južnom pokrajinom Kosovo, navodi se u noti.

Danas se vodi dijalog između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije. Imajući to u vidu, bilo je prikladno da Liberija zauzme stav koji omogućava odgovarajuće rešenje za građane Srbije i pokrajine Kosovo, što se čini putem aktuelnih pregovora.

U skladu sa gore navedenim, Republika Liberija poništava svoje priznaje nezavisnosti Kosova i ta odluka ostaje na snazi sve do okončanja razgovora i pregovora pod pokroviteljstvom EU, dodaje se u noti.

Liberija će poštovati pravične rezultate pregovora koji budu ostvareni između Beograda i Prištine i nadalje će u potpunosti podržati dve strane tako što će glasati u korist dogovorenog rešenja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, dodaje se u noti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari